реклама партнерів:
Головна » 2016 » Червень » 5 » Шахи. Першість Чернігівської області ФСТ «Колос»
20:56
Шахи. Першість Чернігівської області ФСТ «Колос»
Шахи. Першість Чернігівської області ФСТ «Колос» Після тривалої перерви відновлено проведення змагань на першість Чернігівської обласної організації ФСТ «Колос» АПК України.
Як виникла ця ідея – розповідає заступник голови ЧОО ФСТ «Колос» Анатолій Петрович Савченко:
– Пропозиція виходила від обласної федерації шахів. Юрій Дмитрович Куценко першим запропонував провести такий турнір. І це було бажання багатьох шахістів, що мешкають в сільській місцевості. Ми з задоволенням підтримали таку ідею, тим більше, що особливих коштів не знадобилося. «Колос» – організація неприбуткова, коштів на проведення спортивних заходів цього року нам взагалі не виділили. Турнір, вважаю, вдався. При підтримці обласної шахової федерації будемо вводити його в календарний план на наступний рік, в програму 24-х сільських спортивних ігор 2017 року. Це дозволить зробити змагання ще більш масовими, залучити інші райони.

Два дні в залі КДЮСШ-1 боротьбу за перемогу вели 18 шахістів із 10-и районів області. Контроль часу – 30 хвилин на партію.
Вигравши перші сім партій, перше місце достроково завоював рейтинг-фаворит турніру Григорій Орел із приміської Улянівки. Три перемоги на фініші вивели на друге місце наймолодшого учасника змагань, 20-річного Віктора Котляра із с. Монастирище Ічнянського району. По 6 очок набрали Іван Зубов (с. Тупичів Городнянського району) та Олег Мілейко (Корюківка). За коефіцієнтом 3 місце дісталося І. Зубову. Чотири учасника набрали по 5 очок, серед них – найстаріший діючий шахіст Чернігівщини Олександр Жерденко з Щорса (1 червня йому виповнилося 85 років; стільки ж наприкінці року виповниться і Михайлу Шеці, який також грав у турнірі) та чотирикратний чемпіон області Леонід Мельниченко з Ріпок.
Всі учасники схвально поставилися до першості сільських шахістів. Тож новий «старий» турнір займе надійне місце в шаховому календарі Чернігівщини.



Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату»









Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1517 | Теги: Чернігівщина, Сергій Горобець, шахи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar