реклама партнерів:
Головна » 2016 » Липень » 12 » Шахраї продовжують дурити громадян, а ті - вірити пройдисвітам
21:03
Шахраї продовжують дурити громадян, а ті - вірити пройдисвітам
Шахраї продовжують дурити громадян, а ті - вірити пройдисвітам Зловмисники використовують старі, але водночас «робочі» схеми видурювання грошей. Поліція закликає громадян бути обачними.

До чергової частини Чернігівського відділу поліції звернувся житель обласного центру і повідомив, що невідома особа під приводом нібито продажу ноутбука через інтернет-сайт безкоштовних оголошень шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами в сумі 1690 гривень.

Вказану суму заявник особисто перерахував на зазначений шахраями картковий рахунок, але замовлення не отримав, гроші йому не повернули, а продавець перестав виходити на зв'язок.

Інше повідомлення про злочин надійшло від жительки Новгорода-Сіверського. Їй зателефонував невідомий чоловік, представився поліцейським та повідомив про затримання її сина за нібито скоєне кримінального правопорушення.

Голос повідомив, що для вирішення питання потрібно 10 тисяч гривень. Мати слухняно перерахувала на зазначений шахраєм рахунок всю суму і лише потім зателефонувала сину. Ясна річ, ні про яке правопорушення не було й мови.

Поліція радить громадянам, які здійснюють покупки в Інтернеті, розраховуватися за товар виключно наложеним платежем після його отримання.

Якщо ж вам дзвонять невідомі особи й повідомляють, що родичі потрапили в поліцію, лікарню чи ДТП, і їм потрібні гроші, обов’язково зателефонуйте у вказану установу і уточніть чи відповідає інформація дійсності. Обов’язково спробуйте самостійно зв’язатися з самим «потерпілим». Не поспішайте віддавати гроші посередникам чи перераховувати їх на вказаний ними рахунок, як правило, це стопроцентний обман. Приймайте рішення обдумано, не вірте першій-ліпшій інформації невідомих добродіїв, якою б шокуючою вона не була.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації ГУНП
в Чернігівській області




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 839 | Теги: поліція, інтернет-шахраї | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar