реклама партнерів:
Головна » 2016 » Липень » 27 » Ще раз про попередження африканської чуми свиней
19:50
Ще раз про попередження африканської чуми свиней
Ще раз про попередження африканської чуми свиней Про те, як не допустити рецидивів із захворюванням на африканську чуму свиней, говорили 26 липня під час чергового засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Леоніда Сахневича.

Як повідомили представники відповідних служб області, після випадку африканської чуми у червні цього року у селі Хибалівці Куликівського району проведено всі необхідні протиепізоотичні заходи, неблагополучні пункти оздоровлені. Проте і зараз у цьому населеному пункті тривають заплановані карантинні заходи.

Для упередження подібних випадків в області затверджено Комплексний план спільних оперативних дій у разі виникнення підозри та підтвердження діагнозу на африканську чуму свиней.

Леонід Сахневич наголосив на неухильному виконанні всіх пунктів цього плану. А це, зокрема, підвищення рівня відповідальності як посадових осіб, так і громадян за недодержання ветеринарно-санітарних вимог утримання тварин. Надзвичайно важливим є також дієвий контроль за об’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з утриманням, забоєм свиней та переробкою їх м’яса, за місцями торгівлі, переміщенням живих свиней і продукції свинарства. Для цього, з-поміж іншого, будуть створені спільні мобільні групи, що відстежуватимуть підконтрольні вантажі на автошляхах області. Є необхідність у базовій підготовці патрульних поліцейських з питань біобезпеки.

Говорили на засіданні комісії і про потребу в бюджетних коштах – як для проведення профілактичних заходів, так і для ліквідації можливих надзвичайних ситуацій.

Перший заступник голови ОДА висловив переконання у необхідності прийняти окрему обласну програму для боротьби з африканською чумою свиней та обов’язково передбачити кошти на її виконання.



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 973 | Теги: Чернігівщина, попередження, африканська чума | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar