18:03 Шостого лютого усі бармени світу відзначають професійне свято | |
Бармен, як професія, народився в Америці під час золотої лихоманки. Тоді в крамницях з’явились спеціальні стійки, за якими відвідувачам магазину пропонували алкоголь – так би мовити, не відходячи від каси. Відтоді функції бармена майже не змінились, а от сама професія набула шаленої популярності. Існує безліч курсів та шкіл, а майстерність подавати напої й розважати гостей стали називати справжнім мистецтвом. Майже всіх барменів, що працюють у закладах Чернігівщини, навчали тут – у Центрі професійно-технічного обслуговування. Ця спеціальність користується попитом, але деякі студенти в середині навчання можуть її змінити. Справа в тому, що професія ця специфічна, адже вона не обмежується просто вмінням змішувати напої. Розвиваючись, це мистецтво створило свої напрямки. Наприклад, флейринг – це справжнє шоу. Готуючи коктейль, бармени жонглюють, підпалюють, мало не акробатичні трюки виробляють своїм приладдям. На смак це навряд чи впливає, а от дивитись на це можна нескінченно. Або ж бариста. В перекладі, до речі, означає «людина, що працює за барною стійкою». Насправді ж це – такий собі «кавовий сомельє». Майстерність у приготуванні кави в різних її варіаціях досягла такого рівня, що перетворилась у справжню професію. Примхливих клієнтів біля бару можна говорити без кінця. Але промахи трапляються і в самих барменів. Ось така вона, робота за барною стійкою. Тут є чому навчатись – професія швидко розвивається, треба встигати за новинками. Показати свою майстерність амбітні бармени можуть на різноманітних конкурсах та батлах, які проходять також і в Україні. Студенти цього закладу також зарекомендували себе на всеукраїнській арені. За матеріалами: Сіверцентр | |
|
Всього коментарів: 0 | |