реклама партнерів:
Головна » 2016 » Липень » 22 » Три десятка питань розглянув виконавчий комітет Чернігівської міськради
18:07
Три десятка питань розглянув виконавчий комітет Чернігівської міськради
Три десятка питань розглянув виконавчий комітет Чернігівської міськради 21 липня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради.
Серед трьох десятків питань, розглянутих виконкомом – рішення щодо встановлення меморіальних дощок, щодо квартирного обліку та виділення житла, щодо управління комунальним майном міста, про затвердження Правил приєднання до комунальних водопровідних та каналізаційних мереж міста Чернігова та інші. Також були погоджені та рекомендовані для розгляду на сесії міської ради зміни до кількох міських програм – у тому числі, до Програми покращення покриття доріг та проїздів у житловій забудові м. Чернігова на 2012-2016 роки.

При розгляді питань щодо квартирного обліку та виділення житла виконком одноголосно підтримав рішення про надання однокімнатної квартири не забезпеченій своїм житлом родині військовослужбовця, який загинув в АТО. Окрім того, з фонду житла для тимчасового проживання виконком погодив надання трьох помешкань: випускниці вузу з числа дітей-сиріт, інваліду війни, який через життєві обставини проживає в дачному будинку, а також багатодітній родині з матері і п’ятьох дітей. Як пояснив виконкому начальник управління квартирного обліку міської ради Михайло Католик, надання житла з фонду для тимчасового проживання відбувається без зняття з квартирного обліку. Проте, таке житло не може бути приватизоване або здаватися в оренду, а мешканець має бути готовий до перевірок, висновки яких враховуються при прийнятті рішень про подальше проживання. Таке рішення необхідні на кожен наступний рік.

Розглядаючи цей блок питань, виконком також погодив надання статусу житлових двом службовим квартирам. У них проживають відповідно двірник і сантехнік жеку, які відпрацювали там понад 10 років кожен. Але для додаткового вивчення було відкладене питання про аналогічне рішення щодо квартири, у якій прописаний керівник комунального підприємства.

У блоці питань, пов’язаних із будівництвом та архітектурою в місті, виконком проголосував «за» присвоєння поштової адреси «проспект Перемоги, 85а» підземному переходу з кіосками на перехресті просп. Миру-просп. Перемоги. Присвоєння такої адреси необхідне для юридичної процедури - реєстрації за територіальною громадою міста Чернігова первинного права власності на цей об’єкт.

При розгляді проекту рішення щодо заходів Програми управління комунальним майном територіальної громади міста виконком затвердив пункти про підготовку об’єктів до здачі в оренду та про охорону і теплопостачання на об’єктах, які від орендарів тимчасово вільні. Однак він визнав економічно недоцільним проведення ремонту дахів у тих комунальних приміщеннях, які виставляються на продаж. Чернігівський міський голова при цьому наголосив:

- Комунальні приміщення, які не використовуються і руйнуються, вимагають тільки витрат – це баласт, від якого місту треба рішуче звільнятися. Я прошу провести інвентаризацію всього такого майна, аналіз того, що від володіння кожним об’єктом за всі роки отримала громада, і надалі – відкритий продаж непотрібних об’єктів.

Розглядаючи блок питань щодо утримання житлово-комунальної сфери міста, виконком, зокрема, дав згоду на збільшення фінансування Програми покращення покриття доріг у житловій забудові м. Чернігова.

- Питанню внутрішньоквартальних проїздів, яке багато років залишалося на незначному рівні фінансування, треба нарешті приділити увагу. Тепер на їх асфальтне покриття заплануємо майже 8 млн грн. Усі пропозиції щодо адрес я готовий обговорювати з депутатами – я це декларував і декларую. Аби тільки дійсно ремонтувалися дороги, які в найбільш жахливому стані, - сказав Владислав Атрошенко.

При обговоренні цього проекту членами виконкому було уточнено, що дана програма не стосується доріг і проїздів у приватному секторі. Але його дороги теж ремонтуватимуться. Для планування та організації благоустрою приватного сектору окремим розпорядженням міського голови створено комісію, до якої увійшли представники різних депутатських фракцій і найближче засідання якої відбудеться наступного тижня.

Прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 809 | Теги: Владислав Атрошенко, депутати, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar