реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 12 » У центрі Чернігова археологи знайшли дитяче поховання ХІІ століття
10:40
У центрі Чернігова археологи знайшли дитяче поховання ХІІ століття
У центрі Чернігова археологи знайшли дитяче поховання ХІІ століття Навпроти Центрального ринку, біля колишнього клубу "Diamond", археологи знайшли унікальне дитяче поховання приблизно датоване ХІІ століттям.
Про це нам повідомив організатор розкопок Ігор Ігнатенко, повідомляє 0462.ua

За його словами, така знахідка є рідкістю, адже дитячі захоронення зустрічаються один раз на кілька сотень поховань того часу. Тут за християнським звичаєм похована дитина, якій було приблизно 3-5 років.

Через те, що це вже є християнським похованням, то ніяких речей поряд з дитиною археологи не знайшли. Дівчинка це, чи хлопчик визначити практично неможливо, адже розрізнити стать за формою кісток, можна лише за скелетом дорослої людини.

Також археолог додає, що поховання виявили на території давньоруської садиби, що свідчить про те, що батьки цієї дитини були доволі заможними та мали неабиякий духовний зв'язок з дитиною.

Нагадаємо, що раніше на цій ділянці археологи знайшли кілька десятків фрагментів скляних браслетів, два вістря стріл, пружинні ножиці, пряслиця з овруцького шиферу тощо. Це є чергове підтвердження існування в районі «Макдональдзу» та будівлі податкової садиби ремісників часів Київської Русі.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1130 | Теги: дитина, Чернігів, археолог, поховання | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar