реклама партнерів:
Головна » 2016 » Липень » 9 » У Чернігові буде впорядковано зовнішню рекламу
13:39
У Чернігові буде впорядковано зовнішню рекламу
У Чернігові буде впорядковано зовнішню рекламу Центральна частина міста Чернігова буде звільнена від перевантаження зовнішньою рекламою. Відповідне рішення ухвалене виконавчим комітетом міської ради на засіданні 7 липня.

Пропозиції щодо розміщення зовнішньої реклами на території міста надала комісія з ідентифікації і визначення обсягу соціальної реклами, демонтажу, обліку, зберігання і реалізації рекламних засобів зовнішньої реклами.

За словами заступника міського голови і голови комісії Олександра Ломака, комісія за дорученням міського голови Владислава Атрошенка опрацювала питання щодо скорочення рекламних конструкцій у центрі міста для надання Чернігову більш привабливого вигляду. Йдеться про проспект Миру від готелю Градецький до Красної площі, проспект Перемоги – від вокзалу до Пяти кутів, а також, про вулицю Мазепи (колишня Щорса) та вулицю Рокоссовського.

Питання опрацьовувалося із залученням операторів ринку зовнішньої реклами і представників громадськості.

У перемовинах було досягнуто компромісу і за результатами роботи комісії прийнято рішення відмовити у наданні дозволу на тимчасове розміщення зовнішньої реклами 1 розповсюджувачу на 1 рекламну конструкцію та не продовжувати термін дозволу на розміщення зовнішньої реклами 63 розповсюджувачам на 319 рекламних конструкцій.

За рішенням виконкому ці рекламні конструкції мають бути прибрані до 1 вересня.

Крім того, виконком зобов’язав власників рекламоносіїв типу «біг-борд» привести їх у відповідність до затверджених зразків та забезпечити їх розташування й експлуатацію відповідно до норм техніки безпеки, пожежної безпеки і санітарних норм.

Також, має бути прибрана реклама з тролейбусних опор і стовпів та з фасадів будинків, як така, що створює перешкоди і відволікає водіїв транспортних засобів, пошкоджує поверхні будівель елементами кріплення та загалом псує зовнішній вигляд міста.

Вся реклама у місті має бути уніфікована та для покращення зовнішньої привабливості й охайності міста відтепер матиме форматний вигляд.

Заступник міського голови також зазначив, що скорочення доходів від орендної плати за рекламоносії до міського бюджету не передбачається, адже іншим своїм рішенням виконком підвищив на 20 % орендну плату за рекламоносії, яка на сьогодні залишалась ще на рівні 2007 року.

Так, для наземних та дахових рекламних засобів ця плата становитиме 30 грн/кв. м щомісяця, а для неназемних (недахових) рекламних засобів – 18 грн/кв.м.

Міський голова Владислав Атрошенко наголосив, що комісія продовжуватиме роботу щодо благоустрою міста та приведення до ладу рекламних конструкцій у місті, адже наразі це практика багатьох українських міст, які прагнуть покращити свій естетичний вигляд і туристичну привабливість.

Що стосується незаконно встановленої реклами, Олександр Ломако повідомив, що всім власникам цих конструкцій надіслані відповідні листи з вимогою терміново їх прибрати. У разі невиконання ці рекламні носії будуть демонтовані представниками міської влади разом з правоохоронними органами.

Прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1422 | Теги: банери, Чернігів, реклама | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar