реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 30 » У Чернігові під час рейду вилучили 80 ялинок
09:50
У Чернігові під час рейду вилучили 80 ялинок
У Чернігові під час рейду вилучили 80 ялинок Вісімдесят новорічних ялинок-нелегалок виявила муніципальна варта під час рейду в Чернігові. Як з’ясувалося дерева нічийні, власника при них не було. Зараз ялинки на тимчасовому зберіганні у комунальників. До Нового року лишилося два дні і нині поліція перевіряє всі місця продажу новорічних дерев.

Єгор продає новорічні ялинки вже тиждень. На деревах є відповідні наклейки зі штрих-кодами, які мають підтверджувати їхню легальність. Дільничний інспектор Сергій Кубрак перевіряє документи. Найперше у продавця має бути дозвіл на розміщення тимчасової торгової точки, найчастіше такий надає комунальне підприємство «Зеленбуд».

«Також необхідна фототаблиця з місця, де здійснюється торгівля»1.04-1.09 «Товарна транспортна накладна повинна бути, виписка з єдиного реєстру юридичних осіб державних фізичних осіб підприємців, довідка на вміст радіоактивних речовин в ялинках», — додає дільничний інспектор Чернігівського відділу поліції Сергій Кубрак.

У продавця всі документи є. Торгівля законна, новорічні дерева приїхали до Чернігова з Остерського держлісгоспу.

У Чернігові двадцять одне законне місце продажу новорічних ялинок. Разом з поліцейським шукаємо незаконні. Бачимо, що ось на цих деревах штрих-кодів немає. Продавець Юрій пояснює: ялинки легальні, проте не вирощувалися спеціально для продажу. Це самосій, який прибирають, розчищаючи поля.

Виявляється, штрих-код — не головне. Якщо документи в порядку, новорічні дерева можуть продаватися і без чіпів.

Якщо немає якогось з документів, власника дерев притягнуть до адміністративної відповідальності. Штраф може бути всього сімнадцять гривень — за торгівлю з рук у невстановлених законом місцях. А може потягнути на більш ніж тридцять тисяч — за відсутність документів про державну реєстрацію підприємства. Хто попався вдруге за рік – платить вдвічі більший штраф.

А за нелегальність цих дерев штраф поки що виписати нікому. Вісімдесят ялинок знайшли під час рейду патрульні Муніципальної варти. Люди, які були поруч, не захотіли визнавати, що причетні до торгівлі.

«Вони не захотіли нам представлятися, сказали, що не знають, чиї це ялинки. Тому ялинки були оформлені як знахідка, якщо вони нікому не належать, були забрані нашими працівниками спільно з АТП 2528 і вивезені на зберігання туди», — розповідає начальник Муніципальної варти Чернігова Віталій Хрустицький.

Якщо власники ялинок передумають, мають оформити спеціальні документи. І коли доведуть, що дерева справді їхні – платитимуть штраф.

Джерело: Філія Національної телекомпанії України «Чернігівська регіональна дирекція»



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 908 | Теги: ялинки, мунціипальна варта, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar