реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 3 » У Чернігові проведено благодійний концерт на честь захисників України та їх родин
10:27
У Чернігові проведено благодійний концерт на честь захисників України та їх родин
У Чернігові проведено благодійний концерт на честь захисників України та їх родин У рамках програми «Суботні концерти духовної музики в Борисоглібському соборі» для воїнів АТО та їхніх родин 2 травня проведено благодійний концерт у Борисоглібському соборі ХІІ ст., що на Валу – території древнього княжого Дитинця.
Твори українських композиторів духовної музики та українські народні пісні в їх обробці виконав чернігівський Академічний камерний хор імені Дмитра Бортнянського на чолі з художнім керівником та головним диригентом Іваном БОГДАНОВИМ.
Відвідувачі концерту схвально оцінили те, що в окремому розділі цього концерту були виконані духовні твори Михайла Михайловича ВЕРБИЦЬКОГО, автора музики державного гімну України «Ще не вмерла Україна». У цьому році країна та міжнародна громадськість відзначає 200-річчя від дня народження видатного українського композитора.
Чарівне свято української духовної музики у майстерному виконанні колективу Академічного камерного хору імені Дмитра Бортнянського було завершено виконанням Молитви за Україну «Боже великий єдиний Нам Україну храни». Всі слухали цю молитву стоячи.
Благодійний захід організовано за сприяння Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній». Щосуботи концерти духовної музики відбуватимуться в Борисоглібському соборі о 15:00.

9 травня 2015 року, у суботу, о 15:00 відбудеться концерт у виконанні Академічного камерного хору імені Дмитра Бортнянського на тему «Пам’яті захисників Вітчизни».

Сергій Бутко, Український інститут національної пам’яті.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1188 | Теги: Борисоглібський собор, АТО, концерт | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar