реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 12 » У Чернігові в поминальні дні на маршрути вийде додатковий транспорт
18:38
У Чернігові в поминальні дні на маршрути вийде додатковий транспорт
У Чернігові в поминальні дні на маршрути вийде додатковий транспорт Близько 200 одиниць транспортних засобів будуть спрямовані на перевезення пасажирів до міських кладовищ. Основна увага приділятиметься кладовищу «Яцеве», адже зараз там близько 90 тис. могил, які в поминальні дні відвідують 180—200 тис. громадян. Про це наголосив перший заступник міського голови Микола Миргородський під час наради щодо організації проведення поминальних днів, що цього року припадають на 19—20 квітня.
Він зазначив, що до поминальних днів залишилося небагато часу, тож усім керівникам підрозділів, що задіяні в їхній підготовці, треба добряче попрацювати, аби все привести до ладу, зокрема впорядкувати територію всіх міських кладовищ, перевірити стан під’їзних шляхів, провести ремонт дорожнього полотна. Але особлива увага приділятиметься перевезенню пасажирів, їхньому комфорту та безпеці.
За словами начальника управління транспорту та зв’язку міськ-ради Володимира Вороніна, громадський транспорт працюватиме в ці дні за відпрацьованою схемою продовження маршрутів, які слідуватимуть із усіх кінців міста до Яцевого. На тимчасові маршрути до Яцевого перевізникам рекомендовано залучити автобуси великої та середньої місткості. Чернігівському тролейбусному управлінню доручено збільшити кількість тролейбусів на маршрутах №№ 1 і 10. У поминальні дні буде здійснюватися рух автобусів за маршрутом № 43 «Вокзал — кладовище «Ялівщина» та додатковий автобусний маршрут «Магазин «Сіверський» — кладовище «Яцеве».
Про роботу з упорядкування території кладовищ розповів начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Геннадій Луценко. Він зазначив, що комплекс робіт із благоустрою вже організований та виконується. Зокрема, прибирається територія, розпочався ремонт дорожнього покриття вулиць Шевченка, Кленової, а також підсипання неасфальтованої дороги, куди спрямовуватимуть автотранспорт, який виїжджатиме з території кладовища «Яцеве».
Для забезпечення охорони громадського порядку на території кладовища «Яцеве» та організації безпеки дорожнього руху транспорту й пішоходів на вулицях Шевченка, Кленовій і на прилеглих до кладовища територіях буде задіяно понад 100 правоохоронців.
Начальник управління охорони здоров’я міськради Юрій Бойко повідомив, що в ці дні на території кладовища «Яцеве» чергуватимуть два автомобілі «швидкої допомоги», а начальник управління споживчого ринку та підприємництва Олена Шевчук розповіла про організацію торгівлі продовольчими товарами, зокрема прохолоджувальними напоями та випічкою.

Графік руху транспорту в поминальні дні буде опублікований у газеті «Чернігівські відомості» та розміщений на веб-порталі Чернігівської міськради.

Олена БЕРЕЗКІНА, Чернігівські відомості



Переглядів: 831 | Теги: поминальні дні, Чернігів, транспорт | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar