реклама партнерів:
Головна » 2021 » Березень » 9 » У Чернігові вшанували Кобзаря
19:44
У Чернігові вшанували Кобзаря
У Чернігові вшанували Кобзаря Сьогодні ми святкуємо 207-у річницю з Дня народження великого сина українського народу Тараса Шевченка.

У вівторок, 9 березня, згадати творчість поета та вклонитися його світлій пам’яті на чернігівському Валу зібралися представники влади та громадськості. В урочистостях взяли участь заступниця голови Чернігівської ОДА Олена Дума, голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко, заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, народний депутат України Сергій Гривко, представники громадськості та жителі обласного центру.

- Наш Кобзар говорить з усіма щирим словом правди зрозумілим кожному. А кожен сприймає і бачить вже свого Шевченка, бо кожне його слово – це розмова з вічністю. І той, хто хоч раз зазирнув в цю вічність, знайшов там свого Кобзаря, — зазначили ведучі заходу.

Традиційно в цей день під час заходів бажаючі декламують вірші Кобзаря. Сьогодні до акції долучилися особливі люди — молоді люди з інвалідністю. Адже Шевченко він без бар’єрів. Шевченко доступний кожному.

Офіційна частина завершилася покладанням квітів до пам’ятника митцю, художнику і справжньому сину українського народу. Далі, традиційно, розпочав роботу «вільний мікрофон», де кожен бажаючий міг зачитати його твір Великого Поета.

Інформація ОДА







Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 2151 | Теги: Тарас Шевченко, вшанування, Чернігів | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar