реклама партнерів:
Головна » 2018 » Травень » 16 » У Чернігові з'явились білборди «Стародубщина – втрачена українська земля»
18:04
У Чернігові з'явились білборди «Стародубщина – втрачена українська земля»
У Чернігові з'явились білборди «Стародубщина – втрачена українська земля» Активісти з Чернігівщини продовжують боротися за повернення історичних українських земель до складу української держави. Наразі, тільки інформаційно-просвітницькими методами, повідомляє Час Чернігівський.

Так, днями у Чернігові з’явились білборди та сітілайти, що містять інформацію про Стародубщину - землі, що входили до давньоруського Чернігівського князівства, були частиною сіверської землі у складі Великого князівства Литовського, центром сотні, що входила до Ніжинського полку, частиною Малоросійської, пізніше – Чернігівської губернії, однією з адміністративних одиниць Української Народної Республіки. Нині ж є частиною Брянської області Російської Федерації.

Нагадаємо, що наприкінці березня у Чернігові представники новоствореного культурно-мистецького громадського об’єднання «Справедлива історія Чернігівщини» (КМГО СІЧ) вже проводили тематичний «круглий стіл» на тему «Стародубщина – втрачена українська земля», під час якого говорили про необхідність ведення просвітницької роботи серед населення, максимального поширення історичної правди про Стародубщину, популяризації питання повернення стародубських земель.

Разом з тим, активісти вважають, що у світлі останніх подій (зміна геополітичної ситуації, порушення Росією міжнародних домовленостей), Україна має повне право не тільки на збройний захист своїх кордонів та відвоювання Криму, але і на повернення власних історичних земель, свого часу відторгнутих від Україну. І першим кроком може стати якраз повернення Стародубщини.





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 931 | Теги: Стародубщина, бігборди, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar