реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 13 » У Чернігові затримали серійного "телефонного мінера"
17:51
У Чернігові затримали серійного "телефонного мінера"
У Чернігові затримали серійного Працівники міліції спільно з СБУ у Чернігові оперативно встановили і затримали чоловіка, який здійснив неправдиві телефонні повідомлення про мінування ряду важливих об’єктів в обласному центрі.
Підрозділам міліції м. Чернігова та обласного апарату УМВС сьогодні довелося відреагувати на хуліганські повідомлення про замінування відразу декількох об’єктів, переважно соціокультурної сфери. Закономірним фіналом оперативної роботи над цими правопорушеннями стало встановлення і затримання зловмисника.

Близько 17-ї години у неділю до чергової частини Чернігівського міського відділу міліції зателефонував невідомий, який справляв враження людини нетверезої або не зовсім адекватної, і повідомив про закладення вибухових пристроїв відразу в ряді великих магазинів. За його словами, в повітря мали злетіти один з супермаркетів мережі «Союз» (відомий містянам як «Сіверський»), споруда гіпермаркету «Вена» та розташований поруч з нею ще не введений в дію торговельно-розважальний комплекс.

За усталеним порядком реагування на подібні виклики, до місць ймовірної небезпеки були направлені слідчо-оперативні групи міліції, працівники патрульної служби, дільничні інспектори, оперативники. Також туди прибули представники аварійно-рятувальних служб, медичні бригади «швидкої допомоги». Рух транспорту довкола перелічених об’єктів перекрили екіпажі дорожньо-патрульної служби ДАІ. Було проведено евакуацію персоналу та відвідувачів торговельних закладів, очеплено навколишню територію.

Ретельний огляд почергово кожного об’єкта провели співробітники вибухо-технічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області з використанням службово-розшукового собаки, натренованого на пошук вибухових речовин. Ця робота принесла очікуваний висновок: ніяких вибухових пристроїв та небезпечних речовин на об’єктах, вказаних телефонним хуліганом, виявлено не було.

Майже за годину після першого дзвінка, близько 18-ї, до чергової частини міськвідділу внутрішніх справ знову надійшов дзвінок невідомого телефонного хулігана. Тепер, за його словами, вибуховий пристрій було закладено у споруді обласного музично-драматичного театру ім. Шевченка, розташованій на Красній площі. Правоохоронці, рятувальники та представники інших відомств, що зобов’язані реагувати на подібні виклики, знову реалізували весь передбачений комплекс заходів. І знову з тим самим — негативним — результатом.

В подальшому міліцією та СБУ з використанням оперативно-технічних можливостей встановили місце перебування та затримали підозрюваного у здійсненні хуліганських дзвінків. Зловмисником виявився 28-річний житель Чернігова, який торік вже притягувався до відповідальності за аналогічні правопорушення, проте належних висновків для себе не зробив. Від моменту надходження дзвінка про фальшиве «мінування» театру до затримання молодика минуло трохи більше однієї години.

Цікава деталь: зловмисника затримали у ту хвилину, коли він щойно завершив розмову з черговим міської міліції, тепер вже погрожуючи вибухом споруди Деснянського районного суду м. Чернігова, і якраз поклав слухавку. Адмінбудівлю суду правоохоронці, навіть розуміючи наперед результати, ретельно оглянули. Вибухового пристрою не виявлено.

Наразі відомості про всі факти неправдивих повідомлень щодо мінування об’єктів у Чернігові внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Вирішується питання про затримання підозрюваного згідно норм статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Розпочато розслідування.

За інформацією СЗГ УМВС України в Чернігівській області



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1023 | Теги: Кримінал, телефонний мінер, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar