реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 9 » У Городні відкрито Алею Героїв
17:43
У Городні відкрито Алею Героїв
У Городні відкрито Алею Героїв І працював наш Герой Олександр Найдьон, — згадує голова ради ветеранської організації Павло Скнар. — Городнянський міський голова дуже схвально оцінив нашу пропозицію, навіть вніс зустрічну: створити не тільки меморіальну дошку, а ще й пам’ятний комплекс у центрі міста. Все фінансування проекту міська влада взяла на себе, від нашої пропозиції зібрати для цього гроші з ветеранів міліції відмовилися».
Дата урочистого відкриття обох пам’ятних об’єктів недаремно збіглася у часі з відзначенням Дня пам’яті і примирення, із 70-ю річницею Перемоги над нацизмом у Європі.
Незважаючи на рясний весняний дощ, вшанувати пам'ять земляків прийшли сотні городнянців. Аллея Героїв, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, постала поряд із пам'ятником воїнам-афганцям.
Троє молодих городнянців, як і їх діди-прадіди, зі зброєю в руках боронили свою землю від ворожої навали. Серед Героїв — двоє військовиків і міліціонер батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Чернігів" Олександр Найдьон.
16 листопада минулого року диверсійно-розвідувальна група ворога напала на блокпост армійців в Станиці Луганській. Бійці батальйону «Чернігів» без вагань направилися допомогти побратимам, але по дорозі їх "ГАЗель" потрапила у засідку і була розстріляна з гранатометів. Троє бійців загинуло, п'ятеро отримали поранення. Але, незважаючи на поранення, хлопці вели бій, доки не прийшла підмога...
Під час урочистого мітингу звучали слова вдячності батькам Героїв, які виховали справжніх українських патріотів. В заходах взяли участь заступник начальника Управління МВС в Чернігівській області Роман Пицків, командир спецбатальйону "Чернігів" Віталій Костюченко та голова Ради ветеранів органів внутрішніх справ Чернігівщини Павло Скнар. Високі гості сказали багато теплих слів про бійця Олександра Найдьона, який того дня без вагань сів на борт замість юного безвусого побратима, врятувавши йому життя.
На граніт лягли квіти від представників влади, громадськості та небайдужих земляків.
На честь загиблих учні місцевих шкіл провели велопробіг, під час якого поклали квіти до братських могил воїнів, які боронили Городнянщину у 1941 та визволяли її від ворога у 1943.
Після відкриття Алеї Героїв громада відкрила пам'ятну дошку на школі №2, де вчилися загиблі Герої. Учні, вчителі, родичі загиблих поклали квіти. Відтепер хлопців згадуватимуть разом з випускниками школи, які загинули в Афганістані. Їх пам'ятні дошки поряд.

За інформацією прес-служби УМВС України в Чернігівській області



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 2087 | Теги: Алея героїв, АТО, Городня, вшанування | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar