реклама партнерів:
Головна » 2016 » Травень » 8 » У пам’ять про загиблих захисників у Чернігові заклали каплицю
18:40
У пам’ять про загиблих захисників у Чернігові заклали каплицю
У пам’ять про загиблих захисників у Чернігові заклали каплицю Сьогодні, у День пам’яті та примирення, на кладовищі «Яцево» у Чернігові містяни вшановували загиблих за незалежність і територіальну цілісність України. Поминальний захід на місці, де похований 31 із 144 загиблих у АТО синів Сіверського краю, було ініційовано обласною державною адміністрацією, обласною, міською радами, громадськими організаціями «Єдиний волонтерський центр» та «Єдина родина Чернігівщини».
Про це інформує прес-служба Чернігівської обласної державної адміністрації.

«Сьогодні в Україні відзначається День пам’яті та примирення і все людство поминає жертв Другої світової війни. На жаль, історія має здатність повторюватися і на українській земля знову йде війна, і нащадки переможців у Другій світовій, як і їхні героїчні діди й прадіди, стають на захист своєї Батьківщини. І сьогодні ми поминаємо та вшановуємо всіх загиблих за незалежність і територіальну цілісність України», – цими словами було розпочато меморіальних захід.

Згадавши всіх загиблих захисників України, які поховані у Чернігові, присутні пом’янули їх хвилиною мовчання та помолилися за вічний спокій полеглих героїв. Заупокійну літію відправив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Української православної церкви Київського Патріархату Євстратій.

Після молебну відбулося освячення пам’ятної плити на початок будівництва меморіальної каплиці «Архистратига Божого Михаїла» в пам'ять про загиблих захисників Батьківщини, яку напередодні було закладено за ініціативи громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», за підтримки Чернігівського міського голови та громади міста.

Зі словами вдячності родинам героїв, закликами до увічнення пам’яті захисників та примирення до присутніх звернулися перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко і голова обласної громадської організації «Єдиний волонтерський центр», депутат міської ради Ірина Березинець. Присутніми на заході були заступники голови ОДА Сергій Сергієнко та Наталія Романова.

Слово також мали члени родин загиблих: Олена Миколаївна Запека – мама молодшого сержанта міліції спеціального батальйону міліції «Чернігів» Запеки Віктора Олександровича, Юлія Олександрівна Тітарчук – дружина капітана 1-ї окремої танкової бригади «кіборга» Володимира Івановича Тітарчука та Микола Миколайович Шанський – голова обласної громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», батько Андрія Миколайовича Шанського – майора Північного управління Національної гвардії України.

На завершення зустрічі її учасники поклали квіти до пам’ятників загиблим героям АТО і загиблим у Другій світовій війні.







Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 891 | Теги: каплиця, АТО, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar