реклама партнерів:
Головна » 2016 » Листопад » 11 » У виробництві промислової продукції лідирують Чернігів та Прилуки
20:22
У виробництві промислової продукції лідирують Чернігів та Прилуки
У виробництві промислової продукції лідирують Чернігів та Прилуки Цьогоріч за 9 місяців підприємства області реалізували промислової продукції (товарів, послуг) більше, ніж на 15 мільярдів гривень. При цьому 19% – за межі України.

Із загального обсягу реалізації 73 % – продукція переробної промисловості, 18 % – підприємств із постачання електроенергії, газу, пари, 8 % – добувної промисловості, 1 % – водопостачання, каналізації та поводження з відходами.

Продукція переробної промисловості – це здебільшого харчові продукти, напої та тютюнові вироби (44 %). Підприємства цієї галузі є найактивнішими експортерами своєї продукції за кордон.

Понад дві п’ятих загального обсягу реалізованої промислової продукції області припадає на підприємства обласного центру, чверть – міста Прилук.

Зокрема, за вказаний період підприємства обласного центру реалізували промислової продукції (товарів, послуг) на 6,655 мільярдів гривень. Переважно це продукція переробної промисловості, в тому числі, 32 % –харчові продукти та напої, 10 % – машинобудування (крім ремонту та монтажу машин і устаткування), 5 % – текстильна галузь, виробництво одягу, шкіри, продукція зі шкіри та інших матеріалів, 4 % – гумові та пластмасові вироби, інша неметалева мінеральна продукція. Частка підприємств із постачання електроенергії, газу та пари становила 40%.

Обсяг реалізації в розрахунку на 1 особу населення склав 22,606 тисяч гривень (по області – 14,283 тисяч гривень).

За межі України чернігівські підприємства реалізували продукції на 884 мільйонів гривень. Найбільша частка в експорті – харчові продукти та напої (37%), текстиль, одяг, шкіра та вироби зі шкіри (26%), а також машинобудування (24%).

У порівнянні з минулим роком, обласний центр збільшив виробництво вовняних тканин, постільної білизни, взуття, ящикових піддонів, ручних інструментів, світлофорів, вогнегасників, окремих видів меблів. Зменшено виробництво окремих видів швейної продукції, паперу та картону, засобів мийних та для чищення, шампунів, цегли невогнетривкої керамічної будівельної, збірних елементів конструкцій для будівництва з цементу, бетону або штучного каменю, фільтрувальних або очищувальних машин і апаратів для рідин.

Серед харчових продуктів більше, ніж у минулоріч, вироблено свіжого та охолодженого м’яса великої рогатої худоби, ковбасних виробів, рідкого обробленого молока, круп, шоколаду та продуктів, що містять какао. Менше – свіжого та охолодженого м’яса свиней, замороженого м’яса свиней та великої рогатої худоби, кисломолочних продуктів, борошна, хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання, пряників, макаронних виробів, безалкогольних напоїв, мінеральних газованих вод.

За повідомленням Головного управління статистики у Чернігівській області



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1106 | Теги: Прилуки, промислове виробництво, Черніігв | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar