реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 30 » В Анісові проведено благодійно-меморіальну акцію «Маки пам’яті»
17:21
В Анісові проведено благодійно-меморіальну акцію «Маки пам’яті»
В Анісові проведено благодійно-меморіальну акцію «Маки пам’яті» Пелюстки червоного маку – то пелюстки людської пам’яті. Бо маки – це не лише символ сонця та безкінечного буття, але у першу чергу – це символ пам’яті жертв війни.
Мак червоний – символ Перемоги.
Це квітка – кров загиблих на війні.
Він гріє кригу неба іздаля,
великий і гарячий, як земля,
ранимий і тендітний, мов повітря.
Не руш його, нехай собі горить,
не руш, бо він подібний до любові.
Він – сміх, він – зойк, він у трагічну мить
нагадує мені краплини крові...


З такими словами в Анисівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Чернігівського району Чернігівської області проведено благодійно-меморіальну акцію «Маки пам’яті» і учнями 10-го класу були власноруч виготовлені червоні маки – маки пам’яті – символ відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги, які нарешті прийшли на зміну радянській символіці. Саме з цими маками пам’яті школярі прийдуть 9 травня на мітинг «1939–1945 роки. Пам’ятаємо. Перемагаємо».
Про це дізнався Сергій Горобець, співробітник Українського інституту національної пам’яті, кандидат історичних наук, якого 23 квітня 2015 р. запросили до школи виступити з лекцією про участь України в Другій світовій війні. Педагогічний колектив вирішив із перших вуст почути про нову дійсно українську проєвропейську державну політику щодо відзначення 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі, День пам’яті і примирення, принципову відмову від радянського формату відзначення історичної події.
Старшокласники дізналися багато нового про Другу світову війну, про її больові точки і вузлові проблеми, участь і внесок України та наших земляків.

Треба наголосити, що в Анисівській школі працюють справжні патріоти, відмінні спеціалісти і просто неординарні особистості на чолі з директором школи Михайлом Васильовичем Кубраком і завучем Наталією Миколаївною Ігнатенко. Вони і весь педагогічний колектив віддають дітям не тільки всю душу, а й прагнуть виростити з дітей гідних українських патріотів, громадян європейської країни. Відтак уважно слідкують за суспільно-політичними процесами в державі, активно підхоплюють і доносять дітям всі ті новації, що мають місце у наш швидкоплинний час. Тож чудово орієнтуються в інтернет-просторі і, зокрема, уважно слідкують за методичними рекомендаціями і матеріалами Українського інституту національної пам’яті щодо різноманітних ювілеїв і пам’ятних дат.
У керівництва навчального закладу вже давно склалися партнерські відносини з співробітником Українського інституту національної пам’яті Сергієм Горобцем, який час від часу зустрічається з місцевими школярами, розповідає про найбільш важливі і найбільш значимі історичні події.

Сергій Бутко, Український інститут національної пам’яті











Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1199 | Теги: Анисів, маки, Сергій Горобець, Друга світова війна | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar