реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 21 » Валерій Куліч про співпрацю з країнами Вишеградської групи
17:57
Валерій Куліч про співпрацю з країнами Вишеградської групи
Валерій Куліч про співпрацю з країнами Вишеградської групи Валерій Куліч: Чернігівщина зацікавлена у взаємовигідній співпраці з країнами Вишеградської групи.
Всі необхідні резерви для цього в регіоні є – природно-ресурсний потенціал, виробнича база та бізнес-інфраструктура. А також люди, які вміють працювати і мають необхідні для цього знання.
На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч в ході зустрічі глав делегації Вишеградської четвірки з керівництвом області та міста.
Очільник регіону зупинився на перспективних напрямках поглиблення соціально-економічного співробітництва. Це, по-перше, розвиток співпраці в економічній сфері, а також взаємне залучення інвестицій. Другим напрямком є активізація міжрегіонального співробітництва. І, безсумнівно, розвиток туристичної сфери.
— Протягом 2014 року ми значно наростили обсяг торгівлі з країнами Європейського Союзу, який сформував більше третини обласного товарообігу.
В цілому ж загальний показник зовнішнього обігу товарами має значні резерви до збільшення. Наші перспективні напрямки експорту – країни Європейського Союзу та Азії. Для країн Вишеградської четвірки сьогоднішня зустріч дає прекрасну можливість визначити взаємовигідні напрямки можливої співпраці у відповідних сферах, - зазначив Валерій Куліч.
Після презентації соціально-економічного потенціалу області глави делегацій висловили своє бачення перспектив подальшого співробітництва.
На їхню думку, з метою покращення стосунків необхідно залучити до діалогу бізнесові структури країн Вишеградської четвірки та Чернігівщини для вивчення шляхів подальшої співпраці. Глави делегацій висловили сподівання, що досвід їх країн допоможе Україні подолати кризу та запевнили присутніх у готовності надавати необхідну допомогу.
— Якщо ми будемо разом – ми будемо сильнішими, - підкреслили вони.

За інформацією прес-служби облдержадміністрації.



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1021 | Теги: Вишеградська четвірка, Чернігів, економіка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar