реклама партнерів:
Головна » 2024 » Березень » 9 » Відзначення 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Чернігові
18:32
Відзначення 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Чернігові
Відзначення 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Чернігові 9 березня біля пам’ятника Тараса Шевченка на Валу, території Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», проведено обласний захід до 210-ї річниці від дня народження великого Кобзаря.
На вшанування пророка Української нації зібралися рухівці–борці за незалежність України в XX столітті, представники влади, громадськості, Православної Церкви України, Українського інституту національної пам’яті.
Вони поклали квіти до пам’ятника Кобзарю, згадали заповіти Великого Українця.
Гімн України виконав Академічний народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
«Символічно, що Тарас Шевченко для багатьох учнів та студентів міста став своєрідним талісманом на щастя, на удачу. Достеменно відомо, що перед важливими навчальними випробуваннями (екзамени, заліки тощо) вони приходять до цього пам’ятника і тримають великого Кобзаря за руку — загадують бажання, зокрема, щоб їм додалося сил та наснаги у навчанні, щоб перемогти… До речі, до повномасштабного вторгнення рашиських загарбників в школах Чернігівщини була популярна практика організовувати екскурсії кращим учням саме до цього пам’ятника. Переконаний, що після перемоги ця чудова традиція повністю відновиться» — зауважив Сергій Бутко, регіональний представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області.
Цього року, як і минулого, заходи біля пам’ятника Тараса Шевченка проведені не об’єднано, а розосереджено з огляду на військовий час і з міркувань безпеки.

Олександр Майшев,
член Спілки журналістів України














Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2332 | Теги: відзначення, Тарас Шевченко, Народний Рух України, Чернігівщина | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar