реклама партнерів:
Головна » 2017 » Червень » 19 » «Вій» презентує Чернігівський драмтеатр
13:24
«Вій» презентує Чернігівський драмтеатр
«Вій» презентує Чернігівський драмтеатр Інтригуючим завершенням 91-го театрального сезону шевченківців має стати прем’єра нової вистави «Вій. Докудрама» за п’єсою відомого в Україні та за її межами драматурга Наталі Ворожбит у постановці художнього керівника театру, заслуженого артиста України Андрія Бакірова.

Сучасний український драматург Наталя Ворожбит є одним з лідерів вітчизняної «нової драми», чиї п’єси ставлять театри України і Великобританії, Польщі і Німеччини, Латвії і Росії. Її п’єси – радикальні, жорсткі, реалістичні. «Глядач не повинен вийти з театру заспокоєним і щасливим, – стверджує авторка, – …Схвильованим, розсердженим, зачепленим у своїх переконаннях, відчуттях… театр повинен будити, давати емоційний струс». Саме такою емоційно напруженою, максимально наближеною до реалій сьогодення і є прем’єрна вистава шевченківців за п’єсою Наталі Ворожбит «Вій. Докудрама».

На чернігівській сцені вперше здійснено постановку вистави, зробленої у новітньому позажанровому форматі докудрами, який дає можливість створити для глядачів «ефект присутності». За визначенням автора п’єси, «документальна драма оживляє персонажів і мову, повертає драматурга до реальності». Тож у своїй докудрамі за мотивами повісті Миколи Гоголя «Вій» Ворожбит, використавши містичну гоголівську фабулу, майстерно переносить сюжетні події твору у сьогочасну реальність.

Двоє молодих французів, Лукас і Доміан, приїздять в Україну до своєї «інтернет-знайомої» Оксани на весілля і потрапляють у такі життєві реалії сільської глибинки, від яких їхні «європейські голови» починають іти обертом. Друзі опиняються у вирі неймовірних подій, які почасти знаходяться за межею об’єктивного мислення, але торкаються потаємних духовних глибин, де приховані відповіді на сакральні питання: Чому так живемо?.. Який спадок залишаємо?.. Чи вміємо каятися, прощати і просити прощення… і не лише для своєї душі?..

Усі непередбачувані авторські ходи, несподівані режисерські рішення, цікаві акторські знахідки спрямовані на створення вражаючого, спонукаючого до роздумів, складного сценічного дійства.

Оригінальне сценографічне оформлення (художник Ольга Горячєва), колоритні сценічні образи, створені яскравим акторським ансамблем, поза сумнівом, запам’ятаються чернігівським глядачам, яких запрошуємо прийти 23 червня цього року о 19.00 год. до нашого театру, щоби познайомитися із завершаючою 91-й театральний сезон прем’єрою.

Сподіваємось, що глибокі враження від цієї новочасної варіації на тему «Вія» ще довго хвилюватимуть розбурхану уяву шанувальників театрального мистецтва Чернігівщини.





за інф.: #ChernihivTheatre



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 988 | Теги: Театр, Вій, viy, ChernihivTheatre, докудрама | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar