реклама партнерів:
Головна » 2020 » Березень » 9 » Вклонились пам’яті Великого Кобзаря
18:27
Вклонились пам’яті Великого Кобзаря
Вклонились пам’яті Великого Кобзаря Щороку громада Придесення 9 березня збирається на стародавньому Чернігівському дитинці біля пам’ятника Тарасові Шевченку, аби вшанувати вірного сина України.

Серед тих, хто завітав сьогодні на урочистий пам’ятний захід із нагоди відзначення 206-річниці з дня народження Великого Кобзаря, були голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, представники органів місцевого самоврядування, державних установ, національно-культурних товариств, громадських та релігійних організацій, військовослужбовці, громадськість.

Під час заходу наголошувалось, що Тарас Шевченко став совістю нації та її пророком, самовідданим борцем за волю і геніальним мислителем, поетом та прозаїком, живописцем, філософом і просвітителем та водночас був живою людиною з земними пристрастями й стражданнями.

За свій короткий вільний життєвий шлях Великий Кобзар зробив неймовірно багато для свого народу, а його ім’я відоме не лише в Україні, але й в усьому світі.

Чернігівщина пишається тим, що роки перебування Тараса Шевченка на Україні тісно пов’язані саме із нашим краєм, де він плідно працював, творив, товаришував, надихався і закохувався, по цій землі проліг і його останній шлях перед перепохованням у Каневі.

В нашій області на честь Тараса Шевченка названі населені пункти та державні заклади.

Учасники пам’ятного також заходу згадали, що у квітні цього року виповнюється 180 років першому виданню «Кобзаря» Тараса Шевченка, що став не тільки головною книгою митця, а й справжньою реліквією українського народу, твором, якому судилося бути пророчим і безсмертним.

Завдяки «Кобзареві» Тарас Шевченко став у народній свідомості символом українського національного духу, а його поезія – гаслами визвольних змагань.

Під час меморіального заходу лунали вірші Великого Кобзаря, які залишаються повчальними і актуальними й досі.

Вшановуючи пам’ять генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка, присутні поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві та вклонились його генію.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради


















Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 656 | Теги: Тарас Шевченко, вшанування, Чернігів | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar