реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 7 » Володимир Казарян — дивовижних справ майстер
19:24
Володимир Казарян — дивовижних справ майстер
Володимир Казарян — дивовижних справ майстер Так ще називають всесвітньовідомого автора унікальних мікромініатюр, виставка яких відкрилася в національному заповіднику «Чернігів стародавній».
Він — людина справді неординарна й високообдарована. У цьому мали змогу переконатися всі, хто прийшов на відкриття виставки. Її презентація перетворилася на невеличкий концерт, під час якого Володимир Казарян (на фото) читав вірші, співав пісні та розповідав, як йому вдається створювати свої шедеври.
Виставка дійсно унікальна. Саме тут можна побачити скульптурну композицію зі слонової кості на половинці рисового зернятка чи караван верблюдів у вушку голки, або букет троянд, де стебло з волосини людини, а пелюстки — з луски риби. Але неозброєним оком побачити це все неможливо. Красу можна оцінити лише за допомогою спеціального обладнання, яке збільшує зображення в 50—100 разів.
Створення унікальних мікромініатюр вимагає титанічної праці, терпіння, різноманітних знань у різних галузях. Майстер поєднує в собі талант скульптора, художника, ювеліра, конструктора, винахідника. Таких майстрів лише кілька у світі. Його девіз — неможливе зробити можливим.
За словами Володимира Казаряна, для нього мистецтво — це життя, а життя — це мистецтво. За що б не брався майстер, у його руках усе перетворюється на шедеври. На створення однієї мініатюри він витрачає від одного до трьох місяців, кожна робота вимагає ретельної підготовки, інструментів, технологій. Він, як хірург, контролює свій кожний крок, своє дихання, навіть удар серця, бо від цього залежить точність рухів у створенні шедевру. Науковці характеризують роботи Володимира Казаряна як геніальне творіння сучасності.
Утім, він не обмежує свою творчу фантазію і намагається радувати людей різними видами мистецтва. Свій талант філософа, письменника, мислителя, поета він теж щиро дарує шанувальникам. Володимир Казарян гарно співає, пише вірші, публікує свої філософські роздуми. Він — автор майже 50 книг. Ще в 1994 році цей видатний майстер, автор витворів мистецтва, які дивують своєю красою та розмірами, створив премію «Роза мира». Номінантами премії ставали президенти різних країн, видатні особистості сучасності. Головна мета проекту — примноження добра на землі. Це і головна мета всього життя майстра.
Йому вдається дарувати людям радість, а слова вдячності та захоплені відгуки шанувальників його творчості надихають митця на створення нових шедеврів, які й через віки будуть дивувати людей. Тож усіх запрошуємо відвідати унікальну виставку світових шедеврів, яка працюватиме в нашому місті до 20 червня.

Марта ЄЛІСЄЄВА, Чернігівські відомості



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1026 | Теги: мікромініатюри, Володимир Казарян, Чернігів стародавній | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar