реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 26 » Вшанування пам'яті Михайла Коцюбинського у Чернігові
07:02
Вшанування пам'яті Михайла Коцюбинського у Чернігові
Вшанування пам'яті Михайла Коцюбинського у Чернігові 102 роки тому пішов з життя Михайло Коцюбинський – видатний письменник, ім’я якого увійшло до золотого фонду української класичної літератури.
Свого часу древня чернігівська земля дала йому прихисток і натхнення для творчості. З нашим містом пов’язані 15 років життя Михайла Коцюбинського. Тут народилися кращі його твори: «Дорогою ціною», «В путах шайтана», «Цвіт яблуні», «Intermezzo», «Fata morgana» та «Тіні забутих предків».
Саме тому багато років приходять до могили подружжя Коцюбинських численні шанувальники його таланту з числа чернігівців та гості міста.
24 квітня на Болдиній горі, де поховано письменника, пройшов мітинг-реквієм за участю представників влади, творчої інтелігенції, громадськості.
Заупокійну літію відправив священик храму Михайла і Федора отець Олег.
Своїми думками про життя і творчість Михайла Михайловича Коцюбинського поділилися голова обласної ради Микола Звєрєв, лауреати обласної премії імені М. Коцюбинського голова Чернігівського відділення Національної Спілки письменників України Олена Конечна та поет Василь Буденний.
В обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбудеться прем'єра музично-хорової вистави «Я перелітав на крилах пісні» за творами Михайла Коцюбинського.



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1041 | Теги: Михайло Коцюбинський, Чернігів, Болдині гори, вшанування | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar