реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 23 » З нагоди 154-ї річниці перепоховання праху Великого Кобзаря
07:10
З нагоди 154-ї річниці перепоховання праху Великого Кобзаря
З нагоди 154-ї річниці перепоховання праху Великого Кобзаря 22 травня відзначається 154-а річниця перепоховання праху видатного українського поета Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі.
Останній шлях Кобзаря до Києва проліг через Чернігівську землю. Через ті місця, які він любив і більшість з яких відвідував за життя: Батурин – Доч – Борзну – Оленівку – Комарівку – Ніжин – Володькову Дівицю – Носівку – Козелець.
Чернігівські друзі Шевченка, які допомагали йому за життя, не полишали поета і після смерті. Труну з тілом весь час супроводжували історик Олександр Лазаревський та художник Григорій Чистяхівський, прах якого нині покоїться на території Качанівки. А останній власник маєтку Качанівки з роду Тарновських – відомий меценат та колекціонер Василь Тарновський-молодший доклав багато зусиль для збереження та увічнення спадщини Великого Кобзаря.

Вшановуючи пам’ять генія українського народу, до його пам’ятника на Валу поклали квіти голова обласної ради Микола Звєрєв, заступник керівника апарату обласної державної адміністрації Василь Білогура, представники державних установ, національно-культурних товариств, релігійних організацій та громадськість.
У виконанні академічного Чернігівського народного хору та капели бандуристів ім. Остапа Вересая прозвучали пісні на вірші Тараса Шевченка.

За матеріалами: прес-служби Чернігівської ОДА











Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1124 | Теги: Тарас Шевченко, Чернігів, перепоховання | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar