реклама партнерів:
Головна » 2022 » Квітень » 20 » З території Росії Чернігівщину обстріляли з мінометів
18:04
З території Росії Чернігівщину обстріляли з мінометів
З території Росії Чернігівщину обстріляли з мінометів З території росії Сумську область обстріляли з ГРАДів, Чернігівську – з мінометів, – інформує Державна прикордонна служба України
В рамках відновлення контролю над державним кордоном в межах Київської, Чернігівської та Сумської областей прикордонники разом зі Збройними силами України вже вийшли до прикордонних підрозділів та інших місць дислокації, а далі по лінії державного кордону – у пункти пропуску. Загалом протяжність державного кордону в цих трьох областях – 1200 кілометрів.
Про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.
«Проводяться заходи по розвідці місцевості у прикордонні, інженерного облаштування, створюються опорні пункти, пункти спостереження та контрольні пости, а також інші визначені місця для несення служби прикордонниками. Класичної охорони кордону не відбувається, адже залишається небезпека мінування місцевості, роботи ДРГ та обстрілів з суміжної сторони», - сказав Демченко.
За словами Демченка, наряди прикордонників вже фіксували, як з території росії з ГРАДів обстрілювали територію Сумської області, а з мінометів – Чернігівської.
«Ворог в один з днів тричі вів мінометний вогонь по території Чернігівської області навпроти державного кордону. Снаряди влучали поряд з населеним пунктом Синьківка, над місцевістю постійно кружляв ворожий безпілотник. На напрямку Синьківки прикордонний наряд виявив групу осіб зі зброєю, яка намагалась потрапити на територію України. По невідомих було відкрито вогонь, після чого вони відійшли. Розвідувально-пошукові групи на Чернігівщині продовжують виявляти схрони зі зброєю, боєприпасами та снарядами, що були залишені військовослужбовцями російської федерації», - сказав Демченко.
Він також додав, що по той бік українського кордону на окремих напрямках навпроти Чернігівської та Сумської областей ворог проводить інженерне облаштування позицій та спостережних постів. У російському прикордонні відмічаються окремі переміщення військової техніки.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1113 | Теги: міномети, Кордон, російсько-українська війна | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar