реклама партнерів:
Головна » 2016 » Лютий » 9 » Жіночий концертний батальйон зібрав у Чернігові повну залу
19:08
Жіночий концертний батальйон зібрав у Чернігові повну залу
Жіночий концертний батальйон зібрав у Чернігові повну залу 8 лютого в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбувся благодійний виступ «Жіночого концертного батальйону». Волонтерське творче об’єднання навідалося до Чернігова вже вдруге, проте й цього разу зала була заповнена вщерть.

Ведуча концерту Марічка Падалко у вступному слові відзначила, що з поміж численних заходів, проведених «Жіночим концертним батальйоном», особливо трепетно згадується попередня зустріч із чернігівцями. Від імені жіночого творчого об’єднання вона подякувала за мужність воякам і їхнім родинам та закликала вшанувати хвилиною пам’яті тих захисників Батьківщини, які вже ніколи не повернуться додому.

Всі номери концертної програми завершувалися бурхливими оплесками. Емоційні виступи суперфіналістки телешоу «Голос. Діти» Анастасії Багінської, солісток Світлани Тарабарової, Наталки Карпи, Тетяни Піскарьової, Надії Старцевої, Марти Адамчук, Дарини Степанюк, Олени Гончарук, Lilu та інших учасниць «Жіночого концертного батальйону» потужно резонували з аудиторією.

Впродовж гастролей «Жіночий концертний батальйон» став дуже популярним та очікуваним серед бійців. Їх щирість і турбота допомагає воїнам хоч на деякий час забути про біль і війну.

За словами заслуженої артистки України Тетяни Піскарьової, усі учасники входять до складу жіночого концертного батальйону, котрий останні 1,5 року їздить Україною. Артистки дарують свої пісні захисникам нашої Батьківщини та родинам живих і загиблих героїв.

«Ми робимо свою роботу, працюємо артистами, щоб люди розуміли велике значення тієї «чоловічої роботи», яку наші герої виконують в зоні АТО, щоб їх родини мали подяку від усього артистичного «цеху», - пояснила Тетяна Піскарьова. - Це наш обов’язок. Кожна з учасниць концертного батальйону побувала в місцях бойових дій, кожна працює в цьому напрямі, як благодійник. Це наша мирна підтримка для них. Я щойно повернулася з Попасної на Луганщині, де у мене був сольний концерт. То були найсильніші враження».

За словами співачки та організатора концерту Надії Старцевої, вона знає про бойові дії на Сході не лише з новин, адже має родичів, які зараз захищають цілісність України. «Хочу подякувати усім бійцям, їх матерям, дружинам за терпіння. Хай Бог їх оберігає, аби наші захисники повернулися живими», - зазначила вона.

Проте, крім концерту, захід мав іще одну місію. Колеги-військовослужбовці та їхні сім’ї, волонтери і всі присутні привітали земляків із присвоєнням нагород. Семеро військових-учасників АТО з 13-го окремого мотопіхотного батальйону за особливу мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України та вірність військовій присязі, Указом Президента України нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни». Із рук голови ОДА Валерія Куліча почесні нагороди отримали Олександр Бойко, Віталій Кезля, Валерій Луценко, Олександр Печерний, Андрій Понура, Сергій Радченко та Олександр Развін. Голова ОДА щиро подякував захисникам Батьківщини за їхню самовідданість і мужність, а організаторам дійства – за вкрай необхідний позитивний привід для зустрічі.

«Для нас велика честь бачити вас, коли ви отримуєте ці нагороди, коли держава і ми цінуємо те, що ви робите», - сказала Марічка Падалка.

Після того усі, хто був у залі театру, вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв. Співачки виконували патріотичні пісні, композиції про матерів, кохання. Перед кожним виступом вони висловлювали слова вдячності чоловікам, які відстоюють незалежність країни. "Живіть, будь ласка, живіть!", - звернулася зі сцени до них Тетяна Піскарьова. Один з бійців навіть станцював зі співачкою Lilu.

Неабияк вразила своїм голосом юна фіналістка телепроекту «Голос. Діти» Анастасія Багінська. Найбільший шквал оплесків здійнявся, коли співачка Світлана Тарабарова заспівала свій хіт «Повертайся живим», а потім нову пісню «Світло в тобі».

«Моя бабуся під час другої світової їздила з народної самодіяльністю по всьому фронту з концертом, мабуть коли війна справжньому артисту патріоту за необхідність підтримувати того, хто захищає твою батьківщину, твоє майбутнє, твою родину! Це наша позиція! Наш жіночий концертний батальйон ті дівчата, які не зможуть сидіти тихенько в стороні та просто спостерігати за всім, що відбувається. Ми жінки, ми дружини, ми матері!», - поділилася своїми думками співачка та організатор концерту Надія Старцева.

Наприкінці концерту на сцену до артистів піднялися волонтери Жіночої волонтерської сотні Самооборони Чернігівщини і усі, разом із глядачами, виконали гімн України.














фото: Віктор Кошмал

за інф.: ОДА, Високий Вал, Новий Чернігів, Сівер-Центр, ГарматаTV



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1140 | Теги: Жіночий концертний батальйон, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar