реклама партнерів:
Головна » 2016 » Лютий » 5 » Зустріч з метою встановлення зв’язків між Чернігівщиною і Словенською Республікою
19:57
Зустріч з метою встановлення зв’язків між Чернігівщиною і Словенською Республікою
Зустріч з метою встановлення зв’язків між Чернігівщиною і Словенською Республікою Дипломатична делегація Республіки Словенія на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом в Україні пані Наташею Прах сьогодні здійснила візит на Чернігівщину. Перед наочним ознайомленням із регіоном у приміщенні облдержадміністрації відбулася офіційна зустріч делегатів із керівництвом області.

Чернігівщину на перемовинах представляли голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, директор Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА Юлія Свириденко і віце-президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Олександр Шанойло.

На початку зустрічі голова ОДА Валерій Куліч дав узагальнену інформацію про історико-культурну спадщину області, соціальну, гуманітарну й економічну сфери життя Чернігівщини. Також Валерій Куліч висловив вдячність словенському народу за непохитну підтримку України в її євроінтеграційних потугах, за гуманітарну та консультативну допомогу, в чому був підтриманий головою обласної ради Ігорем Вдовенком і Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком.

Зміст спілкування в цілому відповідав визначеним завданням: встановленню тривалих взаємовигідних відносин на рівні міжрегіональних зв'язків для розв’язання економічних, науково-технічних та соціальних проблем, поглиблення торговельно-економічного співробітництва.

Зокрема пані посол передала приймаючій стороні інформацію про словенські підприємства, які декларують зацікавленість у налагодженні співпраці з Чернігівщиною, та запевнила у сприянні в організації обміну досвідом між органами місцевого самоврядування Чернігівщини та Словенської Республіки.

Обговорюючи перебіг та особливості здійснення адміністративно-територіальної реформи в Україні, децентралізацію та об’єднання територіальних громад, учасникам зустрічі вдалося знайти корисні точки дотику і домовитися про консультації. Пані посол, зокрема, зазначила, що народ Словенської Республіки також проходив через болісні процеси оптимізації структур закладів освіти й медицини, адміністративно-територіальну реформу. Пані Наташа розповіла, що зміни в життєустрої Словенської Республіки далеко не завжди мали одностайну підтримку громад. Але з часом було усвідомлено необхідність змін, результати яких дали народу Словенії конкретні результати – призвели до сталого поліпшення якості життя.

Результатами зустрічі стали домовленості про двосторонні дії задля поглиблення економічної співпраці, про організацію запозичення словенського досвіду управлінцями міст і новостворених об’єднаних громад Чернігівщини.

Прес-служба облдержадміністрації



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 932 | Теги: Чернігівщина, Словенія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar