реклама партнерів:
Головна » 2024 » Лютий » 17 » Звільнення Корюківки від московського дурману
08:55
Звільнення Корюківки від московського дурману
Звільнення Корюківки від московського дурману Сьогодні Корюківка стає другим містом у Чернігівській області, де нема жодного храму московського патріархату: у Вознесенському храмі вперше за багато десятиліть, якщо не століть, залунає молитва українською мовою замість псевдоцерковної абракадабри. І замість молитов за патріарха московського Кіріла Гундяєва тут будуть молитися за Предстоятеля української церкви, за військо, яке бореться проти окупантів, благословенних тим єресіархом Гундяєвим.
Завершилася довга судово- процедурна епопея - після загальних зборів, на яких був проголосований перехід до ПЦУ, настоятель храму від МП Олександр Дем'яненко всіляко гальмував волю людей, можливо, надіючись на прихід окупантів. Але скільки б вірьовочка не вилась...
Сьогодні отець Володимир Шемендюк проведе перше богослужіння у Вознесенській церкві Корюківки, очищаючи її від московського духу.
Я ж хочу висловити повагу журналістці Альні Макаренко - це саме вона зініціювала ті збори, проти яких була навіть і влада - мовляв не на часі - це вона переконала багатьох, зібрала підписи. Знаю, що у перемоги багато батьків і тепер про свою причетність говоритимуть багато хто, але першою була вона - тендітна журналістка Альона Макаренко. Честь!
На фото вона з чоловіком, що поранений у бою на російсько - українському фронті. Вона ж сьогодні разом з десятками чи й сотнями земляків здобула перемогу на фронті духовному.
PS Першим містом без московських церков став Батурин, другим - Корюківка. Прикордонна, до речі...
Як повідомив о. Євген Орда, біля двох десятків прихильників московської церкви увечері вчора спробували напасти на о.Володмира, але від співу Гімну України розбіглися, як таргани...

Василь Чепурний





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2210 | Теги: Корюківка, Альона Макаренко, ПЦУ | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar