реклама партнерів:
Головна » 2015 » Серпень » 30 » 18-19 вересня Chernihiv Jazz Open. Джазовий вікенд у Чернігові!
12:41
18-19 вересня Chernihiv Jazz Open. Джазовий вікенд у Чернігові!
18-19 вересня Chernihiv Jazz Open. Джазовий вікенд у Чернігові! Фестиваль проходить, як зрозуміло з назви, у Чернігові – старовинному затишному місті на чарівній Десні.
Початок осені – найромантичніша пора, сутінки року, шпаринка між світами – жовте листя під ногами, павутиння, ще тепле сонце... Та джаз. Звичайно, джаз! Стародавній Чернігів з його монастирями, церквами, гарматами на Валу та курганами, просякнутий джазом більше, ніж може здатися.

Усі фестивальні події проходять у центрі міста – на Красній площі. На ній розташовано Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка, сцена якого є головним майданчиком фестивалю. Чудова акустика, оформлення сцени, зручні сидіння… театр, з усіма його принадами та особливою атмосферою, завжди є театром, тому не будемо розповідати зайвого.

Поруч з театром міститься невеличка відкрита Зелена сцена, яка під час фестивалю стає Джазовою та приймає молоді колективи і всіх бажаючих їх почути. Концерти на Джазовій зеленій сцені вільні для відвідування без жодних обмежень. Тут буде організовано досить великий майданчик з вуличною їжею, тематична фотовиставка, сувенірна алея. Отже, у численних гостей заходу, крім великих фестивальних концертів у драмтеатрі, буде можливість послухати джаз, ніжачись під ласкавим вересневим сонцем.

Програму 6-го фестивалю Chernihiv Jazz Open традиційно сформовано з джазової музики з етнічним забарвленням, джазу, який можна назвати класичним, та новаторського напряму. Градація – від музики на межі розважальної до більш серйозних авторських творів. У п'ятницю 18 вересня гості фестивалю почують український проект Urban Gypsy & Anna-Maria, а також Thierry Maillard Trio з Франції. А в суботу 19 вересня на головній сцені виступить Квінтет Денніса Аду з програмою класичного американського джазу в сучасних авторських интерпретаціях, а також World Trio Йоргас Сколіаса з Польщі. Посилання на програму фестивалю: http://www.chejazz.info/#program.

Ще один цікавий момент полягає в тому, що 6-й фестиваль проходить під час святкування Дня міста та його включено до офіційних урочистих заходів. Тобто, окрім того, що фестиваль пропонує вкрай цікаву програму, в місті проходитимуть ще й інші культурні заходи. Тому, якщо ви давно замислювалися про відвідування стародавнього Чернігова, то фестиваль Chernihiv Jazz Open – прекрасний привід зробити це.

Джаз та бабине літо в Чернігові – не пропустіть!





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1000 | Теги: Джаз, Jazz Open, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar