реклама партнерів:
Головна » 2009 » Березень » 10 » Контролюючі органи тиснуть на ВАТ «Чернігівгаз»
19:33
Контролюючі органи тиснуть на ВАТ «Чернігівгаз»
Контролюючі органи тиснуть на ВАТ «Чернігівгаз» Про це під час прес-конференції заявила заступник голови правління з правових та корпоративних зв’язків ВАТ „Чернігівгаз” Людмила Чернінська.
З журналістами також спілкувалися Віктор Кресь - головний інженер „Чернігівгазу” та Сергій Савченко – заступник голови правління з реалізації та розрахунків за природній газ.
Як повідомила Людмила Чернінська, протягом останніх двох місяців підприємство не може нормально працювати через постійні перевірки та обшуки, які здійснюють на підприємстві контролюючі органи. За розпорядженням Кабінету Міністрів „Чернігівгаз” перевіряла Національна комісія регулювання електроенергетики. Свої перевірки проводили прокуратура, податкова інспекція, державна інспекція по цінам. Постійними стали і технічні перевірки та перевірки якості газу. „Більшість з цих перевірок позапланові, - зазначила пані Чернінська. – Вони повністю блокують роботу нашої компанії, а це в свою чергу може призвести до негативних наслідків”.
Л. Чернінська розповіла, що протягом останніх трьох днів підприємство не працює. Компанія відключена від Інтернету, через що працівники компанії не мають доступу до оперативних електронних даних з газорозподільних пунктів щодо тиску та температури газу. Також компанія не може дати аварійним службам оперативні дані в разі виникнення аварійних ситуацій. Працівники „Комусь вигідно дестабілізувати роботу підприємства та визнати газотранспортну систему області банкрутом”, - переконана пані Чернінська.
Заступник голови правління Сергій Савченко розповів, що зараз ціна за одну тисячу кубічних метрів газу для промисловості становить 2020 грн. без ПДВ та без тарифів на поставку та транспортування газу. Щодо ціни для населення, то з 1 грудня 2008 року вона становить від 48 коп. до 1 грн. 79 коп. в залежності від обсягу спожитого газу. Згідно постанови Кабінету Міністрів „Правила забезпечення населення природним газом” компанія зробила перерахунки для кожного абонента в залежності від обсягів спожитого газу минулого року.
Пан Савченко навів дані щодо розрахунків населення та бюджетних установ за спожитий газ. Як зауважив С. Савченко, ці дві категорії споживачів стали менше платити за спожитий газ. Так населення платить 80% від суми, нарахованої до сплати, а бюджетні
установи – 70%. На 1 березня 2009 року населення заборгувало „Чернігівгазу” майже 25 млн. грн., а бюджетні установи - 8,4 млн. грн. Сергій Віталійович пояснив, що така велика суму боргу ставить під загрозу забезпечення постачальників газом. „Згідно договору з Державною компанією „Газ України” обласним газопостачальним підприємствам газ відпускається лише за умови повного розрахунку, - сказав С. Савченко. – „Чернігівгаз” має розрахуватися за спожитий в січні і лютому газ до 10 березня. Зважаючи на більш ніж 30 мільйонні борги нам буде складно це зробити”.
На завершення керівництво ВАТ „Чернігівгаз” запевнило, що незважаючи на всі перевірки персонал компанії докладає всіх зусиль, аби підприємство працювало безперебійно. „Ми хочемо, щоб жителі Чернігівської області та бюджетні установи постійно отримували газ і стабільно за нього розраховувалися”, - сказала Людмила Чернінська.

Довідкова інформація:
ВАТ «Чернігівгаз» - це сучасний потужний газотранспортний експлуатаційний комплекс, від безперебійної роботи якого залежить не лише функціонування багатьох галузей області, а й комфорт у кожній квартирі. Підприємство здійснює постачання природного газу підприємствам і населенню через газотранспортну систему, яка потребує щоденного контролю, обслуговування кваліфікованим персоналом, перевірки цілісності та справності організаційно і технологічно пов’язаних об’єктів, призначених для транспортування і зберігання природного газу. До цих об’єктів належать магістральні газопроводи, газопроводи - відгалуження, газорозподільні станції та підземні сховища газу. Чернігівщина входить переліку тих десяти областей України, де до всіх районних центрів підведений природний газ.
За даними ВАТ „Фінансова компанія „Укрнафтогаз” Національна Акціонерна компанія „Нафтогаз України” володіє 38,25% акцій ВАТ „Чернігівгаз” від їх загальної кількості. Наглядова рада складається з восьми осіб, які були обрані загальними зборами, і які на момент їх обрання працювали на різних посадах в НАК „Нафтогаз України”.

Ірина Мельник



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1571 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar