реклама партнерів:
Головна » 2009 » Березень » 16 » Звітують керівники комунальних підприємств міста
21:41
Звітують керівники комунальних підприємств міста
Звітують керівники комунальних підприємств міста За підсумками фінансово-господарської діяльності за 2008 рік комісія з аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності під головуванням першого заступника міського голови Олега Білоусова 13 березня заслухала звіти керівників комунальних підприємств Чернігівської міської ради "Чернігівбудінвест", "Паркування та ринок", "Будинок книги", "Шкільне". Як повідомлялося раніше, з метою покращення роботи підприємств комунальної власності Чернігівської міської ради та посилення контролю за виконанням умов контрактів протягом березня звітують керівники комунальних підприємств міста.
Комунальне підприємство "Шкільне" обслуговує учнів 33-х шкіл міста. За рахунок міського бюджету стовідсотково охоплено гарячим харчуванням учнів початкової школи, тобто майже 8 тис. дітей. За бюджетні кошти харчуються також 1080 дітей з малозабезпечених сімей, або 33,5 %.
Завдяки проведеній організаційній роз'яснювальній роботі серед учнів та їх батьків і вивченні позитивного досвіду м. Дніпропетровська у поточному році значно зросла кількість учнів, охоплених платним організованим гарячим харчуванням. Це понад 5 тис. дітей, або 55 % школярів, у минулому навчальному році - 37,5 %. Крім того, щоденно самостійно користуються послугами шкільних столових та буфетів майже 83% школярів.
Підприємство налагодило тісне співробітництво з соціальними педагогами у школах, з батьківськими комітетами щодо заохочення учнів до організованого гарячого харчування. За рахунок зменшення націнок на продукцію підприємство підтримує помірні ціни на обіди від 1,5 до 6 грн. З метою удосконалення системи охоплення учнів гарячими обідами розроблено Програму покращення організації харчування учнів, яка буде винесена на розгляд депутатів міської ради протягом поточного року.
Серед проблем, що ускладнюють роботу підприємства, керівник назвав недостатнє фінансування на ремонт або придбання сучасного обладнання для столових. Одним з необхідних напрямків діяльності підприємства директор вважає організацію гарячого харчування під час літнього оздоровлення дітей у пришкільних таборах.
КП "Паркування та ринок" на сьогоднішній день має 1 ринок та 3 ділянки під торгівельні ряди загальною кількістю 1728 місць, 8 паркувань на 208 місць та цілодобове паркування на 32 місця. За звітний період підприємство отримало доходів на суму 1 508 тис. грн. З метою модернізації ринків та надання їм сучасного вигляду з належним рівнем обслуговування підприємство приділяло увагу впорядкуванню торгівельної діяльності у місті, облаштуванню торгових місць, покращенню санітарного стану ринків.
У перспективах розвитку підприємства у 2009 році директор вважає необхідним відкриття нових торгових павільйонів по вул. Єськова, Незалежності, Стрілецькій, 1 Мая, що має збільшити доходи підприємства на 16 тис. грн. у місяць. Також, підприємство працює над проектуванням нових місць паркування у центральній частині міста, що сприятиме розвантаженню проїзної частини вулиць та збільшить їх пропускну можливість.
На розгляд сесії міської ради підготовлено проект "Правил паркування автотранспортних засобів у м. Чернігові", який, у разі його схвалення депутатським корпусом, на думку керівника, надасть новий поштовх діяльності підприємства та підтриманню порядку на вулицях міста.
Головними завданнями, які реалізовувало впродовж минулого року комунальне підприємство "Чернігівбудінвест", як повідомив директор, були залучення коштів у житлове будівництво, будівництво комерційних об'єктів соціального призначення та здійснення координаційних дій у частині розвитку інфраструктури міста.
За результатами діяльності у 2008 році доходи підприємства склали 3 920 тис. грн. Попри фінансові труднощі у зв'язку з економічною кризою, підприємству протягом року, за інформацією керівника, вдалося залучити в будівництво житла та об'єктів соціального призначення майже 82 млн. грн. інвестицій.
У 2008 році введено в експлуатацію 3 багатоповерхових житлові будинки на 153 квартири загальною площею 13 784 кв. м та 1 771 кв.м вбудовано-прибудованих нежитлових приміщень. Зниження обсягів введення житла спричинено економічною кризою в державі, що в першу чергу позначилась на будівельній галузі. За звітний період проведено перевірки підприємства ДПІ в м. Чернігові та КРУ в Чернігівській області.
Станом на 1 січня 2009 року у розпорядженні підприємства - 32 ділянки загальною площею 60,9 га. На 13-ти з них розпочато процес будівництва, на 17-ти ведуться проектні роботи, на 2-х завершено будівництво та ведеться робота щодо передачі їх власникам нерухомості і обслуговуючим підприємствам. Загалом у поточному році планується залучити в будівництво житла та комерційних об'єктів 96 млн. грн. інвестицій юридичних осіб та ввести в дію 28,9 тис. кв. м загальної площі житла.
Заступник міського голови Олександр Сердюк акцентував увагу на необхідності пожвавлення будівельних робіт у місті, натомість, залучення інвестицій щодо проектування 2-го та 3-го мікрорайонів Масани.
За інформацією керівника КП "Будинок книги" підприємство за звітний період реалізувало 100 тис. примірників літератури, що склало 3 млн. грн. валового доходу. Під час обговорення результатів діяльності підприємства за минулий рік, відзначено, що КП "Будинок книги" реалізує найбільше навчальної літератури у місті. Отже, члени комісії з аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності рекомендували директору підприємства більш тісно співпрацювати з навчальними закладами міста у питаннях рекламування та поширення навчальної літератури, а також, більше реалізувати літератури українською мовою - навчальної, художньої та дитячої.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1548 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar