реклама партнерів:
Головна » 2009 » Березень » 18 » В квітні у Чернігові розпочнеться новий туристичний сезон
21:25
В квітні у Чернігові розпочнеться новий туристичний сезон
В квітні у Чернігові розпочнеться новий туристичний сезон У Чернігівській міськраді відбулася розширена нарада з питань відкриття нового туристичного сезону, організаторами якої виступили управління інвестицій і туризму Чернігівської міської ради та Національний архітектурно-історичний заповідник "Чернігів стародавній".
У заході взяли участь представники відповідних структур облдержадміністрації, туроператорів, турагентів, закладів харчування, відпочинку, дозвілля, розміщення та засобів масової інформації.
Чернігівський міський голова Олександр Соколов зауважив, що відзначення 1100-річчя першої літописної згадки про Чернігів стало додатковим стимулом розвитку туристичної галузі. "Зважаючи на те, що у 2009 році виповнюється 940 років з часу заснування унікального підземного комплексу Антонієвих печер та 985 років Чернігівському князівству, ми повинні максимально рекламувати ці дати," – наголосив міський голова.
Він відзначив, що серед інших факторів позитивну динаміку зростання зацікавленості Черніговом зумовило відкриття Туристично-інформаційного центру та відповідного Інтернет-сайту. Також О.Соколов подякував громадським організаціям, які опікуються розвитком туризму у місті. Він вважає, що на перспективу слід працювати над розробкою проектів, які б забезпечувалися не бюджетними коштами, а грантами чи коштами спеціальних фондів.
Генеральний директор Національного заповідника «Чернігів стародавній» Юрій Соболь підкреслив, що Чернігів є одним з найстародавніших міст Східної Європи, його називають скарбницею культурної спадщини Русі-України. За 2008 рік пам’ятки та експозиції заповідника відвідало понад 255 тисяч чоловік, що на 50 тисяч більше, ніж у 2007 році. На думку Ю.Соболя, потрібні неординарні заходи, які б допомагали зростанню інтересу до туризму. В інших українських містах проводять цікаві свята, наприклад «Свято гуморини» в Одесі або «Свято сала» у Луцьку. Такі дійства користуються незмінною популярністю, відображають народні традиції та звичаї.
Начальник управління культури міськради Олег Васюта переконаний, що у формуванні позитивного іміджу міста важливе місце посідають саме культурні заходи. Він назвав ряд фестивалів, що вже стали традиційними та викликають значний інтерес.
Учасників наради турбували питання благоустрою, особливо поблизу визначних пам'яток, виховання культури поведінки жителів міста.
У проекті плану заходів до відкриття туристичного сезону 2009 року, який представила начальник відділу туризму Тетяна Коржинська, зокрема, передбачається проведення рекламних турів для вітчизняних та закордонних туроператорів і представників засобів масової інформації, організація фотоконкурсу «Чернігів – місто 14 століть», представлення англо-української карти центральної частини Чернігова, заходи з нагоди ювілейних дат.
Для опрацювання та систематизації всіх зауважень та пропозицій щодо розвитку туризму учасники наради створили робочу групу.

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1212 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar