реклама партнерів:
Головна » 2009 » Березень » 21 » У Чернігові хочуть перейменувати одну з вулиць на честь Мазепи і встановити йому пам’ятник
10:25
У Чернігові хочуть перейменувати одну з вулиць на честь Мазепи і встановити йому пам’ятник
У Чернігові хочуть перейменувати одну з вулиць на честь Мазепи і встановити йому пам’ятник Українська народна партія ініціює перейменування однієї з вулиць Чернігова на честь Мазепи та встановлення пам’ятника гетьману
Як повідомили у прес-службі партії, про це повідомив на прес-конференції в Чернігові голова обласної організації УНП, депутат міської ради Володимир Ступак.
За його словами, відповідні звернення від чернігівської УНП були направлені на адресу голови облдержадміністрації Володимира Хоменка та міського голови Олександра Соколова.
Ступак зазначив, що „Іван Мазепа зробив значний внесок в розвиток культури та духовності не тільки Чернігівського краю, а й усієї України. За його кошти тільки на Чернігівщині було збудовано понад 20 архітектурних споруд: храмів, церков та навчальних закладів”. До кінця своїх днів Мазепа залишався щирим патріотом України, тому, за словами політика, „буде справедливо, якщо нащадки увіковічнять пам’ять славетного гетьмана”.
Представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко, який також брав участь у прес-конференції, акцентував увагу присутніх на тому, що саме завдяки виступу Мазепи Гетьманщина проіснувала ще 100 років і не була перетворена на Київську губернію, як планував Петро І.
„В такому разі не було б закладено тих підмурків державності, які проявилися в 1917 році у вигляді Української Народної Республіки та в 1991 році, коли Україна здобула омріяну незалежність”, - запевнив науковець.
Також у києві, на площі Слави відкрили пам’ятну брилу Івану Мазепі.

Джерело: http://novynar.com.ua/politics/60179



Категорія: Людина. Особистість | Переглядів: 1423 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar