реклама партнерів:
Головна » 2009 » Березень » 23 » Як громадськість може більше знати про діяльність міської влади
20:18
Як громадськість може більше знати про діяльність міської влади
Як громадськість може більше знати про діяльність міської влади Це питання розглядалось під час прес-конференції, участь у якій взяли голова громадської організації “Освітній центр “Ініціатива” Павло Пущенко, член ради центру Неля Лавриненко та заступник Чернігівського міського голови Оксана Тунік-Фриз. Вони представили нову організацію – Освітній центр “Ініціатива” та розповіли про основний напрямок її роботи, який має назву „Міська влада очима громадськості”.
Павло Пущенко розказав, що головною метою проекту є донесення до чернігівців об’єктивної та неупередженої інформації про рішення і діяльність міської влади, а також проведення громадської оцінки виконання передвиборчих обіцянок депутатами та міським головою. Організація обговорюватиме діяльність Чернігівської міської ради під час “круглих столів” та експертних фокус груп. Представники центру доноситимуть інформацію до чернігівців через проведення телевізійних ефірів, а також на спеціально створеному сайті та через безкоштовну інформаційну газету “Події і коментарі”.
Пан Пущенко наголосив на тому, що проект є незалежним від будь-якої місцевої політичної сили чи фінансової групи, оскільки фінансування здійснюється через грантову програму Національного фонду підтримки демократії США.
Заступник Чернігівського міського голови Оксана Тунік-Фриз вважає, що проект Освітнього центру “Ініціатива” сприятиме відкритості та прозорості міської влади. “Це буде вияв демократії в дії”, - сказала вона. На думку пані Тунік-Фриз, громадська організація створить ще один канал донесення інформації про діяльність депутатського корпусу, міського голови та виконкому. Оксана Володимирівна також зазначила, що міська влада очікує від проекту об'єктивної неупередженої інформації про свою діяльність. “Якщо буде критика, і вона буде конструктивною, то це добре, оскільки це дає поштовх до більш активної діяльності”, - підкреслила заступник міського голови.
Член ради Освітнього центру „Ініціатива” Неля Лавриненко представила результати телефонного опитування, що його проводила організація. Під час опитування експерти з’ясовували, що чернігівці знають про діяльність міського голови та депутатів міської ради, з яких джерел городяни отримують інформацію про міську владу, та хто з чернігівських обранців їм відомий. За результатами опитування, переважна більшість чернігівців вважає, що вони погано поінформовані про діяльність міської влади та хотіли б знати більше. Про діяльність чернігівського голови та депутатів чернігівці дізнаються з телевізійних програм ТРА “Новий Чернігів” та газет.
Також Неля Лавриненко повідомила, що на початку квітня Освітній центр „Ініціатива” в партнерстві з проектом „Чернігівський монітор” організують комунікаційний майданчик між представниками різних громадських організацій та лідерами фракцій в міській раді. Депутати звітуватимуть про свою трирічну діяльність. Тож пані Лавриненко попросила депутатів ретельно підготуватися до звіту про три роки своєї роботи в якості депутатів міської ради.

Оксана Клименко



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1110 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar