реклама партнерів:
Головна » 2017 » Квітень » 7 » 7 квітня. Запрошуємо на концерт у Борисоглібський собор
10:49
7 квітня. Запрошуємо на концерт у Борисоглібський собор
7 квітня. Запрошуємо на концерт у Борисоглібський собор 7 квітня о 13.00 у Борисоглібському соборі відбудеться безкоштовний концерт Чернігівського українського академічного народного хору (художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур).
У програмі: Молитва до Господа, піснеспіви на Благовіщення (за участю чоловічого хору храму «Всіх святих чернігівських»).

Довідка
Чернігівський академічний народний хор – художній колектив при Чернігівський обласній філармонії. Концертний репертуар хору складають понад вісімдесят творів, серед них: обробки українських народних пісень, духовна музика та вокально-хореографічні композиції.
Хор створений у 1984 році. Перший виступ молодого колективу, який відбувся восени 1985 року у м. Києві, дістав схвальної оцінки провідних фахівців області і України та був високо оцінений глядачами.
Сьогодні є провідним представником професійного народного хорового виконавства регіону. Як і більшість народних хорів України, Чернігівський хор має у своєму складі оркестр народних інструментів. У 2009 році у складі колективу було відновлено хореографічну групу, що розширило його функціональні можливості, спектр виконуваних творів, збагатило музичну стилістику.
Зростання виконавської майстерності Чернігівського народного хору після приходу на посаду його художнього керівника В.Коцура засвідчують численні перемоги колективу у всеукраїнських і міжнародних фестивалях: «Лесині джерела» у Новоград-Волинському (2004), «Дніпровські голоси» у Дубровно (Білорусь, 2008), «Rudenines» у Вісагінасі (Литва, 2010), Третьому всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної хореографії ім. П.Вірського (2010) та ін. Не обходиться без участі Чернігівського народного хору жоден з помітних культурно-мистецьких заходів, які відбуваються у регіоні.
У 2010 році народний хор було відзначено Чернігівською обласною премією ім. М.Коцюбинського. У 2011 році колективу було надано статус «академічного».

Адміністрація Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 893 | Теги: Борисоглібський собор, концeрт, академічний хор | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar