реклама партнерів:
Головна » 2019 » Грудень » 23 » Архітектурно-містобудівна рада розглянула композиційне рішення для входу на Вал з проспекту Миру
16:09
Архітектурно-містобудівна рада розглянула композиційне рішення для входу на Вал з проспекту Миру
Архітектурно-містобудівна рада розглянула композиційне рішення для входу на Вал з проспекту Миру Засідання Архітектурно-містобудівної ради при Управлінні архітектури та містобудування Чернігівської міської ради відбулося сьогодні, 23 грудня. У порядку денному було одне питання - повторний розгляд архітектурно-скульптурного рішення вхідної групи на територію парку культури та відпочинку імені М. М. Коцюбинського на розі вулиці Преображенської та проспекту Миру.

Автори проєкту запропонували розташувати на цьому просторі групу з трьох паркових скульптур і скульптурних композицій. По центру майданчика – макет древнього Дитинця на невеликому підвищенні, яке дає змогу добре роздивитися всі деталі макету з висоти людського зросту. Справа і зліва на межі бруківки та початку зеленої зони – паркові скульптури «Князь Мстислав Хоробрий і Нестор літописець» та «Князь чернігівський Михаїл і його боярин Федір».

Як відомо, саме при Мстиславі Хороброму в ХІ стрріччі у Чернігові почали будувати величний Спасо-Преображенський собор, а Чернігів став столицею величезного й могутнього князівства, землі якого сягали Оки, Дону й Азовського моря. А князь Михайло та його боярин Федір є чернігівськими святими, канонізованими православною церквою, мощі яких спочатку були поховані саме у Спасо-Преображенському соборі на чернігівському Дитинці.

Архітектурно-містобудівна рада прийняла рішення рекомендувати цей варіант до подальшої розробки та деталізації.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради









Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 907 | Теги: Вал, реконструкція, скульптури, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar