реклама партнерів:
Головна » 2015 » Серпень » 5 » Бійці потребують допомоги
20:18
Бійці потребують допомоги
Бійці потребують допомоги Зараз в обласній лікарні чекають на операції учасники бойових дій на Сході Олексій Мягкий з батальйону «Чернігів» і Іван Кожем’яцький з 72-ї бригади. Саме лікування для бійців безкоштовне, і персонал лікарні готовий виконати операції, але для них потрібні спеціальні матеріали. У бійців потрібних коштів немає, але йдеться про суми, які можна зібрати досить швидко.
Олексій Мягкий був миротворцем у Югославії, Іраку і повертався звідти без поранень. А на рідній землі боєць батальйону «Чернігів» зазнав тяжкого поранення під Станицею Луганською. Олексій пройшов лікування у Харкові, Вінниці й Чернігові, де вдалося залікувати численні рани. Проте головна проблема – необхідне зрощування кістки на нозі, а для цього потрібна титанова пластина (вартість близько 1300 доларів).
Бажаючі допомогти Олексію в лікуванні можуть звертатися до обласної лікарні або до батальйону «Чернігів» (товариші й самі збирають для нього кошти).
Заразом ми спілкуємося ще з одним бійцем з Чернігівщини, який чекає на операцію в обласній лікарні. Іван Кожем’яцький служив у 72-ій бригаді і після поранення шиї потрібен імплантат. Є різні моделі цього виробу, ціни – від трьох тисяч гривень.
Іван зіткнувся ще й з правовою проблемою: не встиг отримати посвідчення учасника бойових дій, а зараз у військових чиновників, як кажуть, «вистачило розуму» порекомендувати солдату з травмою хребта їхати за довідкою у військову частину. Отже, Іванові потрібна ще й юридична й організаційна допомога. А водночас просимо вважати наш сюжет зверненням до військової прокуратури для перевірки обставин: хто і з яких причин змушує пораненого бійця самого клопотатися про статус УБД.
Коли необхідні матеріали будуть придбані, лікарі одразу ж зможуть прооперувати бійців. Наприклад, ще один наш співрозмовник В’ячеслав Глиняний, демобілізований з І-ї танкової бригади, якраз чекає на операцію на двох ногах, на яких були пошкоджені колінні суглоби й зв’язки.
За час збройного конфлікту на Донбасі в обласній лікарні пройшли лікування близько 220-ти бійців різних підрозділів.

Джерело: Сіверцентр



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 877 | Теги: Чернігів, лікарня, бійці ато | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar