реклама партнерів:
Головна » 2016 » Серпень » 13 » Будинок лікарів Полторацьких виключено зі списку об’єктів приватизації
09:11
Будинок лікарів Полторацьких виключено зі списку об’єктів приватизації
Будинок лікарів Полторацьких виключено зі списку об’єктів приватизації 11 серпня на черговій сесії міськради розглядалося питання щодо «Про внесення змін до переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, які підлягають приватизації у 2016 році». До нього включена і будівля на проспекті Миру, 74. Дві комісії міськради запропонували виключити цей об’єкт з переліку.

Ця споруда збудована наприкінці ХІХ століття, має історичне значення. Тут мешкала родина лікарів Полторацьких.
У минулому будинок вирізнявся вишуканим різьбленням на карнизах та дверях, ґанок був оздоблений кованим металевим візерунком, з боку двору знаходилася веранда з різьбленими колонками.
Нині стара оселя (у комунальній власності) потребує термінових ремонтних робіт, у незадовільному стані дах та стіни будівлі.

Напередодні планерного засідання за пропозицією активістів новоствореного Громадського комітету захисту історико-культурного середовища Чернігова відбувся огляд технічного стану споруди. У ньому взяли участь заступник голови міськради Валерій Бондарчук та голова Фонду комунального майна міськради Валерій Єпінін, працівники фонду і громадськість.
Досягнуто згоди на тимчасове (на два місяці) виключення Будинку Полторацьких зі списку об’єктів приватизації.
За цей період Громадський комітет захисту історико-культурного середовища Чернігова із залученням архітекторів і будівельників здійснить експертизу будівлі та можливість проведення ремонтних робіт на об’єкті.

На сесії міськради 39 депутатів підтримали пропозицію громадськості і виключили Будинок лікарів Полторацьких з переліку об’єктів приватизації у 2016 році.

Сергій Черняков, Громадський комітет захисту історико-культурного середовища Чернігова.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 917 | Теги: Чернігів, приватизація, Будинок Полторацьких | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar