реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 18 » Чергова хвиля мобілізації розпочнеться 20 січня
08:48
Чергова хвиля мобілізації розпочнеться 20 січня
Чергова хвиля мобілізації розпочнеться 20 січня Мобілізація розпочнеться 20 січня і триватиме майже 90 діб, зазначив військовий комісар Чернігівського об’єднаного міського військкомату Сергій Москалець. Одним із нововведень цієї хвилі мобілізації стане те, що чоловіків не відправлятимусь відразу в зону АТО. Спочатку резервісти поїдуть на полігони, де згадуватимуть військові навички. За словами Сергія Москальця, на сьогоднішній день програма підготовки резервістів перебуває на останньому етапі розробки. Зброя, патрони й нова форма для військових уже підготовлені.
Нагадаємо, що під мобілізацію підпадають резервісти віком від 25 до 60 років, які вже мають за плечима армійську службу. Не торкнеться нова хвиля мобілізації священослужителів, студентів, аспірантів, батьків, які мають 3-х або більше дітей, військовозобов’язаних, які здійснюють постійний догляд за недієздатними родичами, а також осіб, які визнані військово-лікарською комісією непридатними для військової служби.
«Також ми очікуємо, що перша хвиля призову строковиків розпочнеться у квітні цього року. Під неї підпадають юнаки віком від 18 до 25 років, але якщо будуть внесені зміни до Закону України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, призовний вік підвищиться відповідно до 20—27 років. На сьогодні ми чекаємо на указ Президента України», — заявив Сергій Москалець.
Також військовий комісар запевнив, що строковиків до закінчення їхньої служби в АТО не відправлятимуть.

Сергій МЕКШУН, Чернігівські відомості



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1257 | Теги: мобілізація, АТО, резервісти, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar