реклама партнерів:
Головна » 2023 » Листопад » 28 » Чергове засідання Регіональної комісії з реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму в Чернігові
18:30
Чергове засідання Регіональної комісії з реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму в Чернігові
Чергове засідання Регіональної комісії з реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму в Чернігові 28 листопада в Чернігові проведено чергове засідання Регіональної комісії з реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років.
Члени комісії розглянули документи та одностайно проголосували за визнання потерпілими від репресій членів сім’ї, які народилися у висланні в спецпоселенні на Казахській РСР. У 1945 році мати цієї сім’ї була вислана на спецпоселення як «особа немецкой национальности». Також комісія одностайно підтримала заяву мешканця одного з сіл Добрянської селищної громади Чернігівського району Чернігівської області про визнання його потерпілим від репресій, який в 1954 році народився в спецпоселенні красноярського краю на росії.
За результатами розгляду прийнято рішення про надання Національній комісії з реабілітації обґрунтованих пропозицій щодо можливості визнання осіб потерпілими від репресій. Нагадуємо, що остаточне рішення стосовно осіб, справи яких розглянуті на засіданнях регіональної комісії, приймає саме Національна комісія з реабілітації при Українському інституті національної пам’яті.

Сергій Бутко, член комісії з реабілітації,
співробітник Українського інституту
національної пам’яті




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1485 | Теги: Чернігівщина, тоталітарний режим, компартія, реабілітація | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar