реклама партнерів:
Головна » 2023 » Січень » 19 » «Чернігів стародавній» запрошує на музейну зустріч «Провісники духовної єдності України»
19:56
«Чернігів стародавній» запрошує на музейну зустріч «Провісники духовної єдності України»
«Чернігів стародавній» запрошує на музейну зустріч «Провісники духовної єдності України» 20 січня об 11.00 у приміщенні Колегіуму, на Валу, з нагоди Дня Соборності України відбудеться музейна зустріч «Провісники духовної єдності України». Захід проводиться у рамках просвітницького проєкту «Чернігів стародавній запрошує».

Метою цієї музейної зустрічі є висвітлення важливості єдності українського народу на прикладі духовної історії України ХХ століття та збір коштів на допомогу Збройним Силам України. Також, розпочинаємо цикл заходів Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», присвячених відзначенню 900-річчя від часу першої писемної згадки про Борисоглібський собор м. Чернігова — пам’ятки архітектури національного значення.

Під час музейної зустрічі перед присутніми виступить Андрій Глухенький, завідувач відділу наукових досліджень печер та пам’яток археології Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній». Він розкаже про маловідому сторінку історії — діяльність релігійної громади Української автокефальної православної церкви у м. Чернігові в 1920—1930-х роках. Зокрема, основна увага буде приділена розповіді про діяльність Борисоглібського собору як кафедрального храму Чернігівської єпархії УАПЦ за часів архієпископа Івана Павловського у 20-х роках ХХ століття та висвітленню державотворчого впливу цього осередку українства на культурне і духовне життя Чернігівщини.

Запрошуємо усіх, хто цікавиться історією України та нашого стародавнього краю! Вхід вільний.

Джерело: «Чернігів стародавній»



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1412 | Теги: Чернігів, історичний музей, день Соборності України, музейна зустріч | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar