реклама партнерів:
Головна » 2023 » Січень » 22 » Чернігів та Аахен — офіційно міста-партнери
17:22
Чернігів та Аахен — офіційно міста-партнери
Чернігів та Аахен — офіційно міста-партнери Угода про співпрацю і розширення кола міжнародних партнерів. 20 січня Владислав Атрошенко та Сиббіла Койпен, представляючи Чернігів та Аахен відповідно, підписали документи та встановили офіційні товариські стосунки між містами. Відбувалося це в режимі онлайн.

Обидві сторони налаштовані невідкладно розпочати співпрацю. Вже у планах є створення профільних робочих груп, які шукатимуть точки дотику між українським та німецьким містом у різних питаннях і ділитимуться власним досвідом їх врегулювання.

— Нам сьогодні дуже складно з точки зору відсутності фінансів. І я це казав ще під час першого спілкування. Тому що багато підприємств знищено, багато людей виїхало за межі країни. Але, і я на цьому наголошую, що я розглядаю дружбу між нашими містами, в першу чергу, не задля отримання фінансової підтримки. В дружбі між Черніговом та Аахеном я бачу саме німецький досвід, технології управління містом, підходи до багатьох речей, які можуть слугувати нам прикладом, — сказав про очікування від нового партнерства Владислав Атрошенко.

Очільник Чернігова перерахував також напрямки за якими нашому місту цікаво буде переймати досвід своїх європейських колег:
- громадський транспорт (які програмні продукти були використані для розрахунку потоків перевезення громадян; який транспорт використовується, яка його пасажиромісткість, скільки одиниць техніки, на якому паливі працюють тощо);
- сміттєпереробка;
- прибирання міста (який регламент; адресна програма, чи це всі вулиці чи ні, яку техніку і в якій кількості використовують, скільки коштує прибирання міста в різні сезони);
- генерація теплової енергії;
- водопідготовка (як відбувається очищення води, як досягаються з технологічної точки зору потрібні показники якості води);
- організація внутрішньоміського простору (пішохідних, паркових, зон відпочинку; паркування автівок тощо).
— Ми відчуваємо гордість за те, що ви дозволили бути корисними у відбудові вашого міста. Особливо після війни. Мої колеги дуже щасливі, що у нас буде скоро сформована робоча група і ми почнемо працювати над визначеними напрямками. Основним завданням є організація такого рівня життя для людей, яке б відповідало всім нормам. Я сподіваюсь, що у нашій співпраці ми будемо знаходити теми, в роботі над якими перемагатимуть обидві сторони, — сказала Сиббіла Койпен.
Налагодити цю співпрацю та завершити її підписанням офіційної угоди вдалося завдяки сприянню "Спілці українців в Аахені".

Нагадаємо, що у новому, 2023-му, році це вже друга угода про партнерство підписана нашим містом. 10 січня було зафіксовано договір з фінським містом Лаппеенранта.

Довідково. Аахен — це одне із найстаріших німецьких міст з майже 250 тисячним населенням, розташоване на кордонах трьох країн: Німеччини, Бельгії та Нідерландів. Основні галузі промисловості: кондитерська, машинобудування, автоматизація, лазерна та екологічні технології.

Містами-партнерами Чернігова є: Габрово (Болгарія), Градець-Кралове (Чехія), Меммінген (Німеччина), Петах-Тіква (Ізраїль), Прілеп (Північна Македонія), Огре (Латвія), Тарнобжег (Польща), Жешув (Польща), Лаппеенранта (Фінляндія), Аахен (Німеччина).
Також на фінальній стадії підписання договору з французьким Реймсом

Джерело: міська рада Чернігова



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1416 | Теги: міста побратими, Ахен, Чернігів, Німеччина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar