реклама партнерів:
Головна » 2017 » Квітень » 11 » Чернігівців запрошують долучитися до пам’яткоохоронної толоки «Доглянута спадщина»
15:30
Чернігівців запрошують долучитися до пам’яткоохоронної толоки «Доглянута спадщина»
Чернігівців запрошують долучитися до пам’яткоохоронної толоки «Доглянута спадщина» За ініціативи Українського товариства охорони пам’яток історії та культури започаткована Всеукраїнська пам’яткоохоронна толока «Доглянута спадщина». У Чернігові активісти планують впорядкувати могили на Петропавлівському кладовищі, котре вважається одним із найстаріших некрополів міста (вул. Старобілоуська, 6).

Дата проведення першої Толоки – 13 квітня 2017 року.

Мета проекту: привернути увагу до стану справ щодо захисту і збереження культурної спадщини України державних та громадських організацій і установ управлінського, екологічного та пам’яткоохоронного напряму, виборних та інших органів територіальних громад, органів управління освіти і освітніх установ, суб’єктів туристичної діяльності та інших зацікавлених установ та осіб.
Щорічне проведення Всеукраїнської Толоки сприятиме дієвому громадському контролю за дотриманням чинного законодавства у сфері охорони культурної спадщини, імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, розвитку культурного середовища, збереженню автентичності історичних культурних ландшафтів, їх туристичного потенціалу, ефективному використанню місцевих природно-рекреаційних ресурсів, створенню туристично-привабливого іміджу України як держави, багатої на пам’ятки історії та культури, що дозволить скоригувати уявлення про феномен культурної спадщини, принципи її збереження та актуалізації в якості ресурсу економічного розвитку регіону і держави.
Проведення Толоки має неабияке виховне значення. Вона сприятиме єднанню та консолідації сил, які стоять на захисті культурного надбання України.
Участь дітей та підлітків у Толоці сприятиме поширенню їх знань, конкретному вивченню історії та походження історичних пам’яток, вихованню історичної пам’яті, формування почуття патріотизму, глибокої поваги до історико-культурних надбань українського та інших народів, що проживають на території України та за її межами.

Довідково
Петропавлівський цвинтар свою назву отримав від цвинтарного храму Св. Петра і Павла (не зберігся). На старому кладовищі поховано чимало відомих особистостей Чернігівщини, наприклад, знаний український поет, педагог і громадський діяч М. Вербицький-Антіох, художник Пилип Чирко, академік Михайло Рево та перша жертва більшовицького режиму у Чернігові Микола Лебідь. Більшість надгробків та могил перебуває у вкрай занедбаному стані.



Переглядів: 757 | Теги: Петропавлівське кладовище, толока, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar