реклама партнерів:
Головна » 2016 » Серпень » 10 » «Чернігівгаз» купуватиме матеріали через електронну систему публічних закупівель ProZorro
19:41
«Чернігівгаз» купуватиме матеріали через електронну систему публічних закупівель ProZorro
«Чернігівгаз» купуватиме матеріали через електронну систему публічних закупівель ProZorro Від початку серпня ПАТ «Чернігівгаз» розпочало роботу в електронній системі закупівель матеріалів, робіт та послуг ProZorro. Це дозволить компанії сформувати відкриту модель тендерних закупок і підвищити контроль за цією сферою діяльності.

Не зважаючи на те, що «Чернігівгаз», як газорозподільне підприємство не підпадає під дію Закону України «Про публічні закупівлі», з 1 серпня 2016 року компанія за власною ініціативою стала учасником електронної системи публічних закупівель ProZorro. Завдяки відкритості тендерних процедур, саме ця система вважається найкращою в сфері державних торгів. Її використання дозволить підприємству оперативніше проводити тендери, економити кошти та створити прозору модель закупівель.

«І хоча компанія не зобов`язана використовувати ProZorro, ми вирішили спробувати приєднатися до цієї прогресивної системи. Це простимулює конкуренцію серед постачальників, а нам дасть змогу без додаткових витрат обрати найвигідніші цінові пропозиції, підсилити контроль за закупівлями і знизити ризики проявів корупції», - прокоментував начальник управління матеріально-технічного забезпечення Валерій Топалов.

Для початку компанія оголосила конкурс на закупку товарів стандартної специфікації. Це пов’язано з тим, що нова система є досить складною, і фахівці повинні ґрунтовно освоїти нововведення, аби надалі не виникало помилок при придбанні матеріалів, що забезпечують якісне надання послуг з газопостачання.

«Будь-які затримки в придбанні спецматеріалів можуть вплинути на стабільне забезпечення газом чернігівців, тому спочатку ми вирішили «потренуватися» на простих матеріалах, зокрема на закупці паперу», - зазначив Валерій Топалов.

Для проведення електронних торгів в системі ProZorro було обрано сучасний торгівельний майданчик Е-tender, яким вже користується низка державних органів, таких як НБУ, Міністерство оборони, Держрезерв та ін. Завдяки використанню даного майданчика очікується трикратне збільшення кількості учасників тендерів, що в середньому дозволить зекономити до 15% планової вартості закупок.

Пілотний проект електронної системи публічних закупівель ProZorro запроваджений Постановою КМУ від 20 травня 2015 року. Проект створений волонтерами при підтримці Майдану з метою створення конкурентного середовища, запобігання зловживанням та проявам корупції.

За інформацією ПАТ «Чернігівгаз».



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 864 | Теги: Чернігівгаз, ProZorro, публічні закупівлі | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar