реклама партнерів:
Головна » 2020 » Грудень » 29 » Чернігівська музична школа №1 отримала унікальний рояль
21:12
Чернігівська музична школа №1 отримала унікальний рояль
Чернігівська музична школа №1 отримала унікальний рояль Сьогодні у Чернігівській музичній школі №1 ім.Стефана Вільконського відбулося справжнє новорічне диво. Вихованці цього мистецького закладу освіти отримали новий унікальний рояль всесвітньовідомої фірми Steinway&Sons. Це єдиний у нашому місті концертний інструмент такого класу, грати на якому бажають майже всі музиканти світу.

Рояль вироблений на фабриці в Гамбурзі. Придбаний він за кошти міського бюджету Чернігова, його вартість - 4,6 млн грн.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко особисто завітав на презентацію цього музичного інструмента.

- Дуже важко приймалося це рішення з огляду на багато факторів. Я як міський голова змушений такі речі, які коштують кілька мільйонів гривень платників податків - ретельно зважувати, враховуючи всі сьогоднішні обставини, зокрема ковід. В основі такого рішення було те, що сьогодні наявність подібного інструмента у музичній школі приваблюватиме проводити більше заходів, на які будуть приїжджати люди. А цим ми вирішуватимемо дві задачі – піднімаємо наше місто ще на одну планку, як культурне місто, тому що не у всіх обласних центрах є подібного рівня музичні інструменти. По-друге, ми збільшуємо потік тих, хто приїжджатиме до Чернігова - зацікавлених людей, які будуть відвідувати й іншого роду заходи. І можливо, матимуть бажання ще раз повернутися сюди, - зазначив міський голова.

Офіційний представник підприємства-виробника зауважив, що однією із головних особливостей цього роялю є, перш за все, загальновизнаний стандарт якості. Основним показником якості є використання найкращих матеріалів, які готуються та витримуються перед виготовленням інструменту протягом двох-трьох років. Процес виготовлення триває від 9 місяців до 1 року. Музичні інструменти цією компанією виготовляються ще з 1853 року. За ці роки безперервного процесу вдалося виховати і зберегти унікальних майстрів, які по кілька десятків років власноруч будують фортепіано. Адже ці інструменти більш ніж на 90% - ручна робота. Унікальністю представленого роялю є його особлива форма (він має вигнутий цілісний корпус), а також особливе потужне звучання.

За словами начальника управління культури та туризму міської ради Олександра Шевчука, тепер до міста Чернігова приїжджатимуть і туристи, і відомі виконавці, щоб презентувати свої концертні програми на такому особливому інструменті.

- Такої події Чернігів очікував кілька років, такого інструмента наше місто не бачило ніколи, - сказав він.

Керівниця музичної школи Ольга Астаф’єва подякувала всім причетним за найкращий рояль, про який мистецький заклад мріяв вже давно.

Після привітань присутні у залі мали можливість прослухати кілька музичних творів, які були виконані на представленому музичному інструменті.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1737 | Теги: Чернігів, Рояль, музична школа | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar