реклама партнерів:
Головна » 2018 » Серпень » 15 » Чернігівська область – у трійці лідерів з децентралізації
14:39
Чернігівська область – у трійці лідерів з децентралізації
Чернігівська область – у трійці лідерів з децентралізації За загальним рейтинговим показником щомісячного моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, що здійснює Мінрегіон, Чернігівщина покращила свої позиції і наразі вже посідає третю сходинку. У тому числі, має 2 місце за відсотком населення ОТГ до загальної кількості населення, четверте – по двох показниках: покриття громадами площі області, а також кількість ОТГ.

Нагадаємо, що в області вже функціонують 37 об’єднаних територіальних громад, у п’яти ОТГ мають відбутися перші вибори голів громад та місцевих депутатів.

Усього ж в Україні на призначення Центральною виборчою комісією дати проведення перших виборів чекають 98 ОТГ.

– Чотири роки країна йде шляхом децентралізації. І лише зараз ці громади включаються в реформу. Зрозуміло, як нелегко їм було, бо довелося долати сумніви, внутрішній і зовнішній супротив. Дуже важливо, щоб на завершальному етапі ніщо не завадило громадам почати нарешті робити зміни. На них чекають майже 900 тисяч людей, що мешкають у цих 98 ОТГ, – так прокоментував дані моніторингу перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода та зауважив, що 116 районів із 490 (не враховуючи 25 окупованих районів) досі не беруть участі в процесі добровільного об’єднання.

На Чернігівщині ж ОТГ створені на території абсолютно всіх районів. Новгород-Сіверська об’єднана територіальна громада стала першим прикладом створення ОТГ шляхом приєднання громад до міста обласного значення.

За матеріалами Міністерства регіонального розвитку,
будівництва та житлово-комунального господарства
та Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації






Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 652 | Теги: Чернігівщина, ОТГ, реформи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar