реклама партнерів:
Головна » 2017 » Лютий » 9 » Чернігівська влада планує оновити зупинки громадського транспорту в центрі міста
19:15
Чернігівська влада планує оновити зупинки громадського транспорту в центрі міста
Чернігівська влада планує оновити зупинки громадського транспорту в центрі міста У планах міської влади - оновлення зупинкових комплексів громадського транспорту в Чернігові. Про це розповів заступник міського голови Олександр Ломако в ефірі телепрограми «На часі» ТРА «Новий Чернігів».

Для підприємців було запропоновано поступово оновлювати зупинки. На їх розгляд представлені 4 варіанти: без кіосків, з меншими, більшими кіосками та великими павільйонами. Втім, підприємці не підтримали цю ідею через значне фінансове навантаження.

- Сьогодні міська влада шукає баланс у вирішенні цього питання. Адже необхідно змінювати місто на краще та поступово наводити порядок. А зупинки громадського транспорту – це важливий інструмент зовнішнього вигляду міста, як і зовнішня реклама, вивіски, фасади будівель та ін., – сказав Олександр Ломако.

У планах також протягом найближчого часу встановлення навігаторів JPS для контролю руху громадського транспорту і облаштування зупинок електронними табло, де буде вказано через скільки часу приїде наступний автобус. Ще зупинки будуть облаштовані мапою міста з маршрутами руху громадського транспорту та іншою корисною інформацією.

Олександр Ломако:

- Втім, зупинка має бути зупинкою, така позиція міського голови, виконавчих органів міської влади та міської архітектури. Адже зупинка і торговий павільйон – це різні речі. Наприклад, у європейських містах немає таких зупинок, де можна купити пляшку пива. У нас на сьогодні більша частина зупинок з кіосками, де торгують цигарками та пивом, на другому місці – це павільйони з продовольчими товарами (хліб, ковбаса) та інші – чай, кава, квіти, газети.

На виконання завдання міського голови був розроблений зовнішній вид зупинки європейського зразка і встановлена перша пробна зупинка навпроти храму Всіх Святих. Проте, вигляд зупинки буде доопрацьований, подовжена лавочка та збільшений дах приблизно на 20 см для більшого захисту очікуючих. Після акту вандалізму на цій зупинці минулого тижня, про який відомо у Чернігові, було поставлено міцніше скло у 10 мм, раніше було 6 мм, але воно також було гартоване. Ось такого типу зупинки у 3-4-6 м довжиною в залежності від місця та від кількості пасажирів цього року починають встановлювати у місті.

Так, центральну частину міста, історичний центр і найбільші зупинки в мікрорайонах планується оновити за 1-2 роки. Міська влада має попереднє рішення поступово покращити вигляд центральної частини міста на основі європейського досвіду. У цьому році заплановано встановити нові зупинки громадського транспорту у частині від готелю Градецький до в’їзду в місто по проспекту Миру та від району 5-ти кутів до Центрального ринку. Можливо і далі по проспекту Перемоги.

У цьому сенсі в першу чергу вирішуватиметься питання з тими підприємцями, у яких закінчуються договори. Інших підприємців, які не потрапили до вказаної території міста, вирішено поки не чіпати, аби вони могли працювати, розвиватися, заробляти кошти та сплачувати податки. Таких підприємців більшість, проте естетичні вимоги до їх кіосків залишаються.

Загалом планується оновити приблизно від 40-50 до 80 зупинок у центральній частині міста. Це будуть зупинки різних розмірів у залежності від потреби. Зовнішній вигляд такої зупинки з прозорим склом більш сучасний і людина відчуває себе більш захищеною, тож і безпека, і естетична складова на достатньо високому рівні. У багатьох європейських містах встановлені подібні зупинки, зокрема, у Страсбурзі, польських та прибалтійських містах.

Заступник міського голови торкнувся й проблеми проявів актів вандалізму у місті. «Я сподіваюся, якщо навіть 5 % чернігівців здатні на такі дії, то решта 95 % цим не задоволені. Згадаємо весну минулого року, коли усі насолоджувались клумбами, які з любов’ю створили працівники КП «Зеленбуд», хтось вирізав тюльпани у міському парку, на Алеї Героїв та на Валу. Або були вкрадені таблички, встановлені до Дня Незалежності та Дня міста: «Я люблю Україну» та «Я люблю Чернігів». Також розбиті сіті-лайти, обмальовані лавочки, пішохідний фонтан, пошкоджені під’їзди.

Такі факти завжди є, але це не причина нічого не робити і чекати, коли свідомість людей зміниться. Треба у взаємодії: докір суспільства й посилена робота правоохоронних органів, коли буде схоплено когось за руку та покарано».

За матеріалами прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 895 | Теги: Олександр Ломако, Чернігів, зупинки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar