реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 21 » Чернігівські дільничні затримали серійного дачного злодія
13:39
Чернігівські дільничні затримали серійного дачного злодія
Чернігівські дільничні затримали серійного дачного злодія Дільничні інспектори міліції Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області встановили особу невідомого зловмисника, який понад три місяці тероризував жителів обласного центру, обкрадаючи їхні дачні будиночки, повідомляє прес-служба УМВС України в Чернігівській області
Перші повідомлення про невідомого злодія, який завівся в приміських дачних товариствах «Чайка», «Текстильник» та «Маяк» почали надходити до правоохоронців Чернігова у листопаді минулого року. Саме тоді, коли люди в основному завершили сільськогосподарські роботи на своїх дачних ділянках і все рідше навідувалися туди.
Як повідомив начальник Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ полковник міліції Володимир Рапута, невідомий злодій особливо не перебирав, шляхом розбиття вікна залазив у будинки навмання і брав переважно електроінструмент, але не гребував і іншими особистими речами.
Заяви про крадіжки надходили, а затримати зловмисника «на гарячому» не вдавалося. Тому були вжиті заходи більш масштабного характеру: дільничні влаштовували нічні засідки, по черзі чергували в дачних товариствах, відпрацьовували підобліковий елемент на предмет отримання хоч якоїсь оперативної інформації. Копітка робота невдовзі принесла всій позитивний результат. Патрулюючи дачне товариство, дільничні вийшли на невідомого крадія, якого застали з викраденими речами.
Особа зловмисника виявилася доволі колоритною — у свої 35 він вже встиг п’ять разів побувати у місцях позбавлення волі за крадіжки та за зберігання наркотиків. Загальний стаж «тюремних університетів» підозрюваного склав близько десяти років. А найголовніше те, що він скоював крадіжки, будучи умовно засудженим на два роки за статтею 309 Кримінального кодексу України «зберігання наркотичних засобів».
Володимир Рапута розповів, що за всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у житло чи інше приміщення), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Встановлюються та опитуються всі потерпілі від його діянь. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.
Досудове слідство триває.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 938 | Теги: міліція, Кримінал, дачний злодій | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar