реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 11 » Чи приберуть МАФ на зупинці біля Чернігівської лікарні №1
18:16
Чи приберуть МАФ на зупинці біля Чернігівської лікарні №1
Чи приберуть МАФ на зупинці біля Чернігівської лікарні №1 Малі архітектурні форми — кіоски та ларьки з усіляким крамом усюди — біля будинків, на зупинках громадського транспорту. До них зручно заскочити дорогою додому, аби купити чогось смачненького чи потрібного у господарстві. Та іноді від такої «зручності» самі лише проблеми. Як от від зупинкового комплексу біля Чернігівської лікарні №1.

Зупинка «Перша міська лікарня» у центрі Чернігова є, як кажуть транспортники, одним з центрів тяжіння пасажирів громадського транспорту. Тож місткий зупинковий комплекс, де чернігівці змогли б, наприклад, сховатися від дощу, тут вкрай необхідний. Сказано — зроблено. Але з’явився тут не лише навіс, а й кілька нових рундуків. Але місцеві жителі з того чомусь не радіють. Та й чого б їм радіти. Магазинчики з навісом розташовані майже упритул до дороги. А калюжі біля них взагалі доводиться обходити по проїзній частині. Та ще й автомобільна аварія, після якої МАФ вже встигли засклити новенькими вікнами, показала — якщо водій не впорається з керуванням і таки «влетить» в зупинку, люди, що будуть на ній, неодмінно постраждають. ДАІвці кажуть: то велике щастя, що вівторкова аварія трапилась рано-вранці і ніхто не постраждав.

Саме тому, за правилами ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць і так далі, затверджених Кабміном ще у 1998 році, встановлені чіткі умови для будівництва таких споруд. Найголовніше правило — від МАФу до проїзної частини повинно бути не менше п’яти метрів.

Взагалі-то, аби у місті з’явився новий кіоск, майбутньому забудовнику необхідно оформити у дільниці з благоустрою відповідну заявку та погодити з 19 інстанціями, серед яких і Державтоінспекція. Яка відповідає за те, що новий об’єкт в майбутньому не стане причиною дорожньо-транспортних пригод. Лише після цього видається ордер на розміщення та встановлення МАФ.
ДаІвці знести небезпечну для дорожнього руху споруду не можуть, це може зробити або власник, або дільниця з благоустрою міста. А невиконання припису, додають інспектори, карається лише штрафом у 680 гривень. Висновки напрошуються самі. Щоправда, за словами інспекторів, за останні роки кількість порушників у цій сфері значно знизилась. Так, протягом 2015 року їх нарахували не більше десятка.

Що ж стосується конкретно цього зупинкового комплексу, який уже отримав славу аварійно-небезпечної місцини, то його власнику також було видано припис. У документі йдеться про те, що цей МАФ повинен бути демонтований упродовж п’яти-семи днів. Чи візьмуться його виконувати, як і належить за законом, побачимо на початку наступного тижня. А до того чернігівці і далі наражатимуться на небезпеку, обходячи калюжі по проїзній частині.

За інформацією Сіверцентр





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1015 | Теги: зупинка, Чернігівська міська лікарня, маф | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar