реклама партнерів:
Головна » 2021 » Червень » 15 » Чи варто вакцинуватися? Спитайте в людей, які важко перенесли ковід! - Атрошенко
18:06
Чи варто вакцинуватися? Спитайте в людей, які важко перенесли ковід! - Атрошенко
Чи варто вакцинуватися? Спитайте в людей, які важко перенесли ковід! - Атрошенко Чернігівський міський голова вже одержав другу вакцину від ковіду – і закликав усіх чернігівців вакцинуватися теж, використовуючи можливості, яких стає все більше. З таким закликом він звернувся під час щотижневої розширеної наради в Чернігівській міській раді 15 червня.

При тому, що на сьогодні вся Україна знаходиться в «зеленому» рівні епідемічної безпеки, вже зрозуміло, що це захворювання сезонне і сплески будуть ще. Вакцинуючись, людина захищає себе і допомагає запобігти можливій наступній хвилі восени.

На сьогодні в місті наявні всі три види вакцин – Pfizer, CoronaVac і AstraZeneca. Щеплення відбуваються згідно з постановою КМУ, тобто люди отримують ті види вакцин, які призначені для використання саме в цих групах, проінформував на нараді керівник міської лікарні №2 Владислав Кухар. У Чернігові наразі майже 11 тисяч людей щеплено первинно і вже майже 2 тис. – другий раз. Працюють пункти щеплень у лікарнях №3 і №4, а також 5 мобільних бригад. Плановий показник для бригади – порядку 100 щеплень на день. На сьогодні контингент для щеплень є, хоча загалом бажаючих не так багато, розповів він.

- Я закликаю всіх чернігівців по можливості вакцинуватися. І менше приділяти увагу інформаційним війнам виробників, - прокоментував це чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Він поділився своїми міркуваннями на тему вибору вакцини:

- Я вчора вакцинувався вдруге ковішилдом. І бачу, що це не помилковий був крок, це нормальна вакцина в світі. І в нас немає тих знань, щоби ми дуже сильно розбиралися, яка вакцина краща, яка гірша. Особисто я міркую, що яка б не була Пфайзер – але при вимозі забезпечити постійно -70˚С чи скрізь дотримані ці правила, де її розвантажували, як везли, в яких холодильниках і т. д? Можливо, спокійніше взяти менш вибагливу по умовах транспортування вакцину. А решта - час покаже.

Разом з тим, міський голова підкреслив, що вакцинуватися – варто:

- Треба запитати в людей, які тяжко перенесли ковід: якби вони знали, що вакцинація полегшить перебіг хвороби – вакцинувалися б чи ні? Я вважаю, що 9 із 10 відповіли би «так». Побоювання людей вакцинуватися взагалі – цього я не розумію, якщо чесно. Попасти під ШВЛ і п’ять тижнів хворіти з усіма «супутніми задоволеннями» - ось серйозне побоювання має бути, - переконаний він.

Окрім того, якщо місто ще раз потрапить у «червону» зону – це знову будуть важкі наслідки для економіки, серйозна біда і для людей, і для бюджетів всіх рівнів. А такого фінансового «жирового прошарку», щоби підтримувати український бізнес на достатньому рівні, немає, нагадав Атрошенко.

Відповідно до озвученої на нараді статистики, кількість захворілих за минулий тиждень (з 7 по 13 червня) склала 63 особи, загальна кількість госпіталізованих з ковідом – 38 осіб. Тих же, хто одужав, за тиждень 444, виписано з стаціонару – 72 особи. Але й померло двоє людей з важким перебігом цієї хвороби.

Владислав Кухар повідомив, що у зв’язку зі зменшенням рівня захворюваності вся стаціонарна допомога хворим на ковід вже сконцентрована в інфекційному відділенні міської лікарні №2, ковідні ліжка в інших міських лікарнях згортаються. Натомість, у всіх лікарнях міста вже приступили до надання планової медичної допомоги як терапевтичного, так і хірургічного профілю. Зважаючи на те, що багато пацієнтів її зачекалися, ліжка заповнюються досить інтенсивно і люди отримують ту допомогу, яка їм необхідна у зв’язку з захворюваннями. Також знову доступні всі направлення до лікарів. Але залишаються такі вимоги, як збереження дистанції, масковий режим і використання дезінфекційних засобів.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 2324 | Теги: коронавірус, Чернігів, Владислав Атрошенко, вакцина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar